SMS στο 13033: Ο κωδικός μετακίνησης για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
SMS στο 13033: Ο κωδικός μετακίνησης που θα χρησιμοποιήσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προέβη σε περαιτέρω διευκρινίσεις σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όταν ο κ. Πέτσας κλήθηκε να διευκρινίσει πιθανά σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, ο ίδιο ανέφερε τα εξής

“Πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα.”

Στη συνέχεια μάλιστα τόνισε τα εξής:

Όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση φυσικά τους εργαζόμενους. Έτσι, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτές επιτρέπονται από τις 05:00 ως τις 22:00, ενώ είναι απαραίτητη η αποστολή SMS στο 13033. Ειδικότερα, ο κωδικός που πρέπει να στείλουν οι πολίτες στο 13033 είναι ο κωδικός μετακίνησης “6”.

Ενόψει των ημερών που πλησιάζουν, η αστυνομία ετοιμάζει ειδικό πλάνο για την περιφρούρηση των μέτρων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει προηγουμένως για το σχέδιο της αστυνομίας τα εξής:

«Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις. Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Δυτική Αττική, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αναφέρει πως: «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το Λεκανοπέδιο με κορονωϊό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;