Διάσημος σχεδιαστής χρησιμοποιούσε την επιχείρησή του ως κάλυψη για sex trafficking
Την Δευτέρα, ο Καναδός σχεδιαστής Peter Nygard συνελήφθη για εμπορία και διακίνηση γυναικών και ανήλικων κοριτσιών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ο μεγιστάνας είχε δημιουργήσει ένα κύκλωμα σωματεμπορίας σε Η.Π.Α, Μπαχάμες και Καναδά, ενώ συνελήφθη την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα.

Του απαγγέλθηκαν 9 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών για σωματεμπορία και εκφοβισμό. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι μεταξύ 1995 και 2020, δηλαδή για 25 χρόνια, ο Nygard και άλλοι υπάλληλοι χρησιμοποιούσαν τη βιομηχανία της μόδας ως κάλυψη για sex trafficking. Αναφέρεται ότι τα θύματά του είχαν υποστεί σεξουαλική βία, τους είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες και είχαν εξαναγκαστεί να συνευρεθούν σεξουαλικά με τον 79χρονο κατηγορούμενο αλλά περιστασιακά και με κάποιους φίλους του.

Μήνυση εναντίον του Nygard έχουν καταθέσει 57 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και 18 από τον Καναδά. Πολλά από τα φερόμενα θύματα ήταν ανήλικα κορίτσια που προέρχονταν από μειονεκτικά περιβάλλοντα ή είχαν ιστορικό κακοποίησης. Ύστερα από τις καταγγελίες, το FBI πραγματοποίησε επιδρομή στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του στο Μανχάταν, αποκτώντας υλικό που αποδεικνύει την ενοχή του.

Ο σχεδιαστής, παγίδευε τα θύματά του υποσχόμενος λαμπρή καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ. Τα “Pamper πάρτι” ήταν συγκεντρώσεις που φέρεται να πληρώθηκαν με τα επιχειρηματικά κεφάλαια της Nygard που προσέφεραν δωρεάν φαγητό, ποτά και υπηρεσίες σπα. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι αυτός ήταν ένας από τους τρόπους με τον οποίο ο Nygard και ορισμένοι από τους υπαλλήλους του στρατολόγησαν τα θύματα.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια των πάρτι μερικοί από τους υπαλλήλους έλεγχαν εξονυχιστικά την εξωτερική εμφάνιση των πιθανών θυμάτων προκειμένου να σιγουρευτούν πως ανταποκρίνονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις του Nygard.

Έπειτα, κρατούνταν παράνομα σε διάφορα ακίνητά του στη Marina del Rey στην Καλιφόρνια και στις Μπαχάμες.

Ο Nygard, όντας ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον Καναδά και έχοντας τεράστια δύναμη, απειλούσε με αγωγές, ηθική βλάβη και συλλήψεις οποιονδήποτε είχε προσπαθήσει να τον κατηγορήσει, με αποτέλεσμα όλοι να σιωπούν.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1