Επίδομα 534 ευρώ: Πότε οι πληρωμές των αναστολών Δεκεμβρίου
Δείτε αναλυτικά για το επίδομα 534 ευρώ

Επίδομα 534 ευρώ: Οι δικαιούχοι του επιδόματος 534 ευρώ αναμένεται να λάβουν τα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως ξέρουμε, σε καθεστώς αναστολής εργασίας παραμένουν αρκετοί εργαζόμενοι στη χώρα, καθώς το lockdown συνεχίζεται και είναι ελάχιστοι οι τομείς που έχουν ανοίξει.

Όλοι οι εργαζόμενοι/-ες που είναι σε αναστολή και τον Δεκέμβριο, δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού – επίδομα 534 ευρώ.

Ωστόσο, η «πρεμιέρα» του click away δεν έχει αλλάξει κάτι αναφορικά με τις αναστολές, καθώς όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο θεωρούνται κλειστές με κρατική εντολή και χαίρουν των διευκολύνσεων και των προστατευτικών μέτρων.

Άρα, οι εργαζόμενοι, η σύμβαση των οποίων έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, θα λάβουν κανονικά το επίδομα των 534 ευρώ.

Όπως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τα χρήματα θα καταβληθούν εντός του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές, όλες οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου δικαιούνται για όλο τον Δεκέμβριο:

-Να θέσουν όσους από τους εργαζόμενούς τους, επιθυμούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες τους.

Επιπλέον, έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν εργαζόμενους από το καθεστώς αναστολής- ενέργεια επιτρεπόμενη από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες.

-Μείωση ενοικίου 40%.

-Αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

-Δικαίωμα συμμετοχής στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5» που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.

-Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;