Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε θα πληρωθεί σε όσους είναι σε αναστολή
Δείτε αναλυτικά για το Δώρο Χριστουγέννων 2020

Υπενθυμίζουμε ότι το Δώρο Χριστουγέννων 2020 αναμένεται να καταβληθεί σε 3 φάσεις στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή η εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα, με τη σχετική υπουργική απόφαση, καθορίζεται η διαδικασία υποβολής των στοιχείων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μέσω των ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση), καθώς και ο τρόπος που θα καταβληθεί τόσο το τμήμα του δώρου που θα επιβαρύνει τους εργοδότες όσο και το τμήμα του δώρου που θα επιβαρύνει το κράτος.

Αναλυτικότερα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν έως τις 21 Δεκεμβρίου 2020 το τμήμα του Δώρου για το διάστημα εκείνο, κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά από το Μάιο έως το Δεκέμβριο με βάση τον ονομαστικό τους μισθό. 

Το Υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στους μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή.

Το τμήμα του δώρου θα υπολογιστεί με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για το Νοέμβριο και με βάση τα 534 ευρώ για τους υπόλοιπους μήνες.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατή λόγω χρονικής στενότητας η επεξεργασία των στοιχείων για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή το μήνα Δεκέμβριο.

Για αυτόν τον λόγο, το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο Δεκέμβριο θα καταβληθεί στους εργαζόμενους τον Ιανουάριο. 

Γιάννης Βρούτσης για δώρο Χριστουγέννων 2020:

Ο Υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει δηλώσει ότι επιδίωξη του Υπουργείου είναι να καταβληθεί στους εν λόγω εργαζόμενους το υπόλοιπο δώρο με εμβόλιμη πληρωμή από τις 12 Ιανουαρίου. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1