Χριστούγεννα 2020: Αλλάζει το ωράριο & η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00;
Δηλώσεις Πέτσα για Χριστούγεννα 2020 και το πώς θα κινηθούν οι πολίτες παραμονή των γιορτών

Χριστούγεννα 2020: Αλλάζει το ωράριο & η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00;

Για τις αποφάσεις τις κυβέρνησης που αφορούν το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (09/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι οι εν λόγω αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο ή μεθαύριο, το αργότερο μέχρι το Σάββατο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κος Πέτσας σημείωσε ότι νωρίτερα το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Όπως εξήγησε, υπάρχει πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, αλλά όχι ικανοποιητική.

Πέτσας για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Όπως είπε, η κίνηση τις ημέρες των εορτών, το ωράριο και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα τροποποιηθούν ανάλογα με το ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου και, εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα, «φυσικά και θα υπάρξει μία επέκταση» με γνώμονα τη λειτουργία των καταστημάτων, ενώ εξετάζεται επίσης, όπως είπε, μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος.

Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα 2020

Σε ό,τι αφορά την παραμονή Χριστουγέννων, την ημέρα των Χριστουγέννων, το βράδυ του ρεβεγιόν και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι:

«θα υπάρξει κάποια διευθέτηση», για τον εορτασμό κατ’ οίκον το πολύ με μία ακόμα οικογένεια και σε κάθε περίπτωση με ανώτατο όριο τα εννέα άτομα. Το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες καθώς υπάρχει μεν πτώση στους δείκτες των κρουσμάτων και των νοσηλειών, αλλά δεν θεωρείται ικανοποιητική. «Αυτή η αργή βελτίωση μας έχει φέρει σε καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως να καθυστερήσουν και άλλο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση για άνοιγμα κάποιων τομέων της οικονομικής δραστηριότητας με πολλή προσοχή για να αποφύγουμε να ανοίξουμε χωρίς ασφάλεια».  

Μέχρι 9 άτομα στα ρεβεγιόν

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό να υπάρξει ελαστικότητα στην απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις μέρες των γιορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα, ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να είναι μέχρι 9 άτομα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κος Πέτσας έκανε επίσης λόγο για πολύ δύσκολη εξίσωση, σημειώνοντας ότι «έχουμε μια πτώση των δεικτών για εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και σε κρούσματα, αλλά όχι ακόμα ικανοποιητική. Μας απασχολεί, όμως, και η κινητικότητα που είναι αυξημένη κατά 20-25% σε σχέση με το πρώτο lockdown».

Ο Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι, «έτσι όπως βλέπουμε τα στοιχεία, υπάρχει μια αργή βελτίωση που μας έχει φέρει μπροστά σε μια καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων. Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει με πολλή προσοχή. Όποια βήματα κάνουμε θα είναι σταδιακά».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ότι, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν, σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα ενώ δεν θα υπάρξει και δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα.

Εστιάζοντας στη λειτουργία των εκκλησιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί στους εργαζόμενους σε αναστολή (ΚΥΑ)

«Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο», δήλωσε.

Έκανε γνωστό ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;