Τέσσερα puzzle βιντεοπαιχνίδια για να περάσεις διασκεδαστικά τον ελεύθερό σου χρόνο
Μερικά puzzle βιντεοπαιχνίδια που θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά μέσα στην καραντίνα.

Ακόμα και αν δεν είσαι φανατικός gamer έχεις παίξει ένα puzzle βιντεοπαιχνίδι. Μάλιστα, είναι τόσο δημοφιλή που πολλές πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα έχουν βάλει ως παιχνίδια για τους χρήστες τους.

Τα παιχνίδια puzzle μας βάζουν σε μία διαδικασία να κάνουμε κάτι που αρέσει πολύ στο είδος μας. Αυτό είναι το να λύνουμε προβλήματα. Έχουμε μία έμφυτη τάση το να στρεφόμαστε προς την επίλυση διάφορων προβλημάτων. Άσε που είναι και αρκετά διασκεδαστικά.

Τα περισσότερα από αυτά μπορείς να τα παίξεις και στο κινητό σου, δε χρειάζονται δηλαδή ειδική κονσόλα για να τα ευχαριστηθείς!

1. Candy Crush Saga

Για να είναι επιτυχημένο ένα τέτοιο βιντεοπαιχνίδι, δε χρειάζεται να περιπλέκει πολύ τα πράγματα και να κάνει σχεδόν αδύνατο για τους παίκτες να περάσουν τις πίστες του. Σε αυτό το παιχνίδι το μόνο που πρέπει να κάνουν οι παίκτες είναι να συνδυάσουν τρία από τα παρόμοια εικονίδια μεταξύ τους για να συγκεντρώσουν βαθμούς.

Όσο περισσότερα εικονίδια αντιστοιχίσεις, τόσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία σου. Οι πόντοι μπόνους δίνονται για συνεχόμενα ζευγάρια ή για ένωση περισσότερων από τριών εικονιδίων.

Δεν είναι τυχαίο που αρκετά παιχνίδια κυκλοφόρησαν μετά την τεράστια επιτυχία του Candy Crush Saga όπως το Pet Rescue, το Homescapes και άλλα, που έχουν παρόμοια gameplay.

2. The Witness

Το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε το μακρινό 2016 και αποτελεί το τέλειο παράδειγμα του γιατί η απλότητα είναι κάτι σημαντικό για την επιτυχία των παιχνιδιών αυτών. Σκέψου ότι στο The Witness ότι κάνεις το κάνεις κυρίως μία… ευθεία γραμμή.

Το πνευματικό παιδί του Jonathan Blow, το βιντεοπαιχνίδι μπορεί να μην είναι το είδος του παιχνιδιού που θα σου αρέσει από την αρχή, καθώς είναι δύσκολο με τον δικό του τρόπο. Μάλιστα, μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι “χαίρεται” να κάνει δύσκολη τη ζωή για τους παίκτες του.

Με περισσότερα από 650 παζλ διαθέσιμα για να ολοκληρώσουν οι παίκτες και ένα ανοιχτό κόσμο, είναι εύκολο να δείτε τον μέσο παίκτη να ξοδεύει αρκετό χρόνο προσπαθώντας να ολοκληρώσει το The Witness και, τελικά, να έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Όμως, μέσα στην καραντίνα είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να περάσεις την ημέρα σου.

3. Tetris

Σε πάω σε κάτι αρκετά πιο κλασσικό! Μάλιστα, αυτό αποτελεί ίσως και το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που έχεις παίξει ποτέ! Για μένα, σίγουρα…

Μπορεί να αποτελεί ένα από τα παλαιότερα παιχνίδια puzzle που υπάρχουν. Είναι, όμως, και ένα από τα καλύτερα. Αν όχι, το καλύτερο!

Τα τουβλάκια που πέφτουν με ταχύτητα από τον “ουρανό” του παιχνιδιού και ο χρόνος που τρέχει για να προλάβεις εσύ να το βάλεις στη σωστή θέση είναι μερικά από τα στοιχεία που θα σε κάνουν να κολλήσεις με το παιχνίδι αυτό.

4. Unravel

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ας πάμε σε κάτι πιο κοντά στα γούστα των gamers!

Πρόκειται για ένα βιντεοπαιχνίδι που χρειάζεσαι μία κονσόλα για να το παίξεις. Μάλιστα, δεν έχει μάχες και “αφεντικά” πίστας (όπως λέγονται οι μεγάλοι κακοί που συναντάμε στα videogames). Το Unravel καθώς και το sequel του, βάζει τους παίκτες να περάσουν μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι καθώς εξερευνούν τον κόσμο και λύνουν δύσκολους γρίφους διαφορετικής δυσκολίας γύρω τους χρησιμοποιώντας τον Yarny, ένα αδυσώπητο κόκκινο χαρακτήρα του οποίου το σώμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από νήματα.

Με λίγο διαφορετικά γραφικά από τα συνηθισμένα και ένα όμορφο soundtrack, τα Unravel είναι μερικοί από τους καλύτερους τίτλους της τρέχουσας γενιάς gaming.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;