Όσα είπε η Super Kiki ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη γνωριμία μας
Γράφει η αναγνώστρια του neolaia.gr, Σταυρίνα Δρακωνάκη

Ενάμιση χρόνο πριν, η Super Κική, που πλέον έχει βάλει σκοπό της ζωής της να κάνει τους άλλους να γελάνε με το εύστοχο χιούμορ της και την αυθεντικότητά της, μας είχε εξομολογηθεί την συγκλονιστική ιστορία της. 

Τώρα, μέσα από την συνέντευξή της στον αγαπημένο της Γρηγόρη Αρναούτογλου, συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Για πρώτη φορά, μίλησε δημόσια για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, τον εθισμό της στα ναρκωτικά και τα 2 χρόνια που πέρασε στην φυλακή.

Η Κυριακή Λιτσάκη, πήγε αυτήν την φορά στην εκπομπή “The Tonight Show”, “χωρίς της περσόνα της”, όπως ανέφερε και η ίδια. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ένα παιδί που γεννήθηκε την 1η Απριλίου, δεν πέρασε ανέμελα παιδικά χρόνια. Η Κική είναι ένας άνθρωπος με δύναμη ψυχής. Το γέλιο που προσφέρει στον κόσμο είναι το γέλιο που στερήθηκε σε όλη της τη ζωή.

“Πέρασα πολύ δύσκολα με τον πατέρα μου, έκανα και πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία. Άκουγα τις λέξεις μαμά, μπαμπά και έβαζα τα κλάματα. Αλλά δεν θα τον άλλαζα ποτέ…”

Ένας πατέρας βίαιος προς την μητέρα της αλλά και την ίδια. Εικόνες σκληρές μέχρι τα πέντε της, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό της. Μητριές οι οποίες την ζήλευαν γιατί ο μπαμπάς της δεν ήθελε να κάνει άλλο παιδί. Ένας πατριός επιθετικός και αλκοολικός. Η μόνη της συντροφία, τα σκυλιά.

“Η μητέρα σου είναι βίζιτα γιατί δουλεύει σε μπαρ”, της είχε πει μια φίλη της. Με αυτή την φράση στα 8 της, άρχισε ο εφιάλτης της και στο σχολείο, τον οποίο όμως αντιμετώπιζε μονίμως με χιούμορ. Δεν προσπάθησε να αμυνθεί. “Στα 12 μου η μητέρα μου πήγε στην Αργεντινή με έναν γκόμενο. Πήγαινα στο σχολείο με τα ίδια ρούχα. Τα παιδιά με κοροϊδεύαν γιατί η μάνα μου με παράτησε. Ήμουν όμως αγαπητό παιδί. Ήμουν πρόεδρος στο σχολείο”, λέει περήφανα η Κυριακή.

“Έφυγα πολύ μικρή από το σπίτι μου. Έμενα σε έναν γείτονά μου γκέι. Μέχρι τότε δεν ήξερα τι είναι γκέι. Τον θαύμαζα πολύ, ήταν το πρότυπό μου. Στα δεκατρία μου, οι φίλοι μου έμπλεξαν με ελαφριά ναρκωτικά. Στην αρχή τους κορόιδευα. Μετά ξεκίνησα και γω. Όταν άρχισαν να μην με πιάνουν άρχισα τα χάπια κρυφά από τους φίλους μου. Έπειτα ήρθαν η κοκαΐνη, το LSD και η ηρωίνη”, εξομολογείται η κωμικός.

Στα 17 της τίποτα από αυτά δεν γινόταν πλέον για πλάκα. Τα είχε ανάγκη, ήταν εξαρτημένη. Κανείς ωστόσο δεν ενδιαφέρθηκε για εκείνη. Η κοινωνία ήταν άμαθη. Ούτε οι γονείς της, ούτε οι γνωστοί της καταλάβαιναν την σοβαρότητα της κατάστασης. Ο τότε φίλος της την χτυπούσε σε καθημερινή βάση. “Δεν χώριζα, γιατί ήξερα ότι αν χωρίσω με αυτόν, θα χωρίσω και με τα ναρκωτικά”, είπε χαρακτηριστικά η Κική.

“Ήθελα να κόψω τα ναρκωτικά αλλά δεν ήξερα πως. Δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν κέντρα απεξάρτησης. Ένα πρωί ήρθε η αστυνομία στο σπίτι και μας μάζεψαν όλους, εμένα και την παρέα μου. Με βάλαν στο κρατητήριο με άλλα 50 άτομα. Δεν ήξερα τι γινόταν. Πήγαινα συχνά κρατητήριο για χρήση αλλά την επόμενη μέρα έβγαινα”.

Εκείνη η φορά όμως δεν ήταν σαν τις άλλες. Όταν ο αστυνομικός τους ενημέρωσε ότι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης, η Κική δεν κατάλαβε τι εννοούσε. Ήταν απλά μια παρέα παιδιών που για εκείνη ήταν η οικογένειά της. Δεν ήξερε γιατί τους αποκαλούσαν συμμορία. Ήταν πλέον η συμμορία των Locos.

“Δεν περίμενα να πάω φυλακή. Όταν η ανακρίτρια μου είπε “προφυλακίζεσαι” ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου!”, είπε συγκινημενη καθώς διηγούταν την τραγική στιγμή της προφυλάκισης. “Συνειδητοποίησα ότι είμαι μόνο εγώ και το σώμα μου. Δεν μπορεί να με βοηθήσει κανένας. “Οταν έγινε το σκηνικό με την κυρία Κουτσινέλη, ένιωσα ότι είμαι εγκληματίας που είχα κάνει κάτι πολύ σοβαρό…”

“Όταν μπήκα στη φυλακή έπαθα σοκ. Για έξι μήνες ήμουν άλλος άνθρωπος λόγω της εξάρτησης. Να σημειώσω ότι δοκίμασα ηρωίνη 20 μέρες πριν μπω στη φυλακή. Με προσέγγισε κάποιος μέσω facebook. Έκανα δέκα φορές ηρωίνη, μέχρι που μπήκα φυλακή. Αν δεν είχα μπει, τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Έπειτα γράφτηκα στον ΚΕΘΕΑ. Μέχρι τότε ήμουν με την κολλητή μου, δεν είχα καταλάβει ότι είμαι φυλακή. Μετά εκείνη όμως αποφυλακίστηκε”.

Τότε ήταν που η Κική έμεινε μόνη της. Έπαθε κατάθλιψη. Δεν έτρωγε. Δεν έκανε μπάνιο.

Μετά από 2 χρόνια στη φυλακή, πήγε να μείνει στο ΚΕΘΕΑ Κυψέλης. Είχε μια ιδιαίτερη μορφή κατάθλιψης. Όταν ένας άνθρωπος ερχόταν πολύ κοντά της, ήθελε με κάποιον τρόπο να τον διώξει. “Έχει τύχει να κάνω εμετό από αγκαλιά, επειδή δεν άντεχα”, είπε.

Αυτή που τη βοήθησε να ξεπεράσει την κατάθλιψη ήταν η θεραπεύτρια της. Της ζήτησε να ξεκινήσει να φτιάχνει χειροτεχνίες και έπειτα να σπάει αυτά που έφτιαχνε. Ένιωθε ότι έσπαγε όσα είχε μέσα της. Όσα κουβαλούσε μέσα της από μικρή. Πάντα ήθελε να γίνει ηθοποιός και έβρισκε βήμα σαν παιδί σε σχολικές παραστάσεις. Όμως ποτέ κανένας δικός της δεν πήγαινε να τη δει. Έτσι αποφάσισε να φτιάξει μια χειροτεχνία πολύ σημαντική για εκείνη.

“Θυμάμαι τη μητέρα μου να μου υπόσχεται ότι θα έρθει να με δει μια συγκεκριμένη μέρα. Δεν ήρθε. Θυμάμαι τα ρούχα που φορούσα. Έφτιαξα μια κούκλα και της φόρεσα τα ίδια ακριβώς ρούχα που φορούσα εκείνη τη μέρα. Και έπειτα την έσπασα. Μετά έσπασα τα αδέρφια μου. Το αγαπημένο μου αρκουδάκι. Το τελευταίο που έσπασα ήταν μια μεγάλη μακέτα του ΚΕΘΕΑ”.

Ύστερα η Κική περιγράφει την ζωή της μετά την απεξάρτηση. Βρήκε την πρώτη της δουλειά ως σερβιτόρα. Γράφτηκε σε σχολή για να γίνει ηθοποιός, αφού ήταν το όνειρό της. Ερωτεύτηκε κάποιον που έπινε και ήταν βίαιος. Τον βοήθησε να απεξαρτηθεί χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελείωσε τη σχολή της, αλλά δεν πήγε ποτέ σε κανένα κάστινγκ. Πίστευε στη μοίρα της. Και έτσι έγινε. Εντελώς τυχαία. Από ένα χιουμοριστικό βιντεάκι της που έγινε viral, έγινε η Super Κική που σήμερα γνωρίζουμε.

Στις 27.12.2012, η Κική μέσα από την φυλακή έγραψε αυτό το γράμμα που αποδεικνύει ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει αφού έκανε τα όνειρά της πραγματικότητα.

“Γεια σου θείε Άγιε Βασίλη. Είμαι η Κική, ελπίζω να με θυμάσαι. Συγγνώμη που έχω χρόνια να σου γράψω αλλά είχα απογοητευτεί στα 13 μου που είχα καταλάβει ότι δεν υπάρχεις. Πιστεύω ακόμα σε σένα αλλά κρυφά. Λοιπόν, φέτος δεν θα σου ζητήσω playmobil γιατί μεγάλωσα, αλλά θα σου ζητήσω να τελειώσει πολύ σύντομα το μαρτύριο που περνάω. Αυτό είναι το βασικό προς το παρόν. Ύστερα θα ήθελα να μπορέσεις με έναν μαγικό τρόπο να με κάνεις να διαβάσω, να γίνω πετυχημένη ηθοποιός, να μην βαριέμαι την δουλειά μου. Θέλω να αποφοιτήσω γρήγορα από την θεραπεία μου για να δω την μαμά μου να κλαίει από χαρά. Γενικά θέλω να γίνουν όλα γρήγορα γιατί ανυπομονώ όλες αυτές τις στιγμές. Επίσης θέλω να προσθέσω ότι έχω ανάγκη ένα μαύρο σκυλάκι και ένα κόκκινο ποδήλατο γυαλιστερό. Συγχώρα με αν ζητάω πολλά μα έχω να ζητήσω πολύ καιρό και τα ζητάω μαζεμένα”.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;