Οι συνήθειες σου που μπορούν να αποκαλύψουν αρκετά για τον χαρακτήρα σου
Μερικές συνήθειες που έχουμε μπορούν να αποκαλύψουν (χωρίς να το γνωρίζουμε) αρκετά πράγματα για τον χαρακτήρα μας.

Πολλές φορές η γλώσσα του σώματος, όπως την αποκαλούν και οι ψυχολόγοι, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σου. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, δεν καταλαβαίνουμε πότε κάνουμε κάποια πράγματα και πρέπει κάποιος να μας τα τονίσει. Όμως, όπως και ο χαρακτήρας σου, έτσι και αυτά, δεν αλλάζουν τόσο εύκολα.

Εμείς βρήκαμε κάποια πράγματα που κάνεις, χωρίς να το σκεφτείς ή να το θέλεις, και λένε πολλά για σένα και τον χαρακτήρα σου σε όσους σε βλέπουν. Ακόμα και αν δε σε γνωρίζουν καθόλου!

1. Ο τρόπος που περπατάς

Οι ειδικοί στη γλώσσα του σώματος παρατήρησαν τη σχέση μεταξύ του στυλ περπατήματος και της προσωπικότητας των ανθρώπων. Έτσι, οι άνθρωποι που περπατούν σκυφτοί τείνουν να είναι λυπημένοι. Αναπηδούμε αν είμαστε χαρούμενοι. Αν αλλάξουμε τον τρόπο που περπατάμε, μπορούμε, μάλιστα, να αλλάξουμε τη διάθεσή μας.

Επίσης, το βάδισμα μας μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη αδυναμίας. Οι ερευνητές προτείνουν ότι μπορείς να εντοπίσεις ένα ευάλωτο άτομο από το στυλ που περπατάει. Όταν γέρνει το κεφάλι του, μπορεί να υποδηλώνει ότι είναι ευαίσθητος και αδύναμος τη δεδομένη στιγμή.

2. Ο τρόπος που κάνεις χειραψία

Η χειραψία που κάνει ένα άτομο μπορεί, επίσης, να σχετίζεται με ορισμένες πτυχές της προσωπικότητάς του. Τα άτομα με σταθερή χειραψία είναι πιο εξωστρεφή, επομένως είναι πιο ανοιχτά σε νέες εμπειρίες. Είναι επίσης λιγότερο νευρωτικοί και ντροπαλοί από εκείνους που κάνουν πιο “χαλαρές” χειραψίες.

3. Κι όμως, ο τρόπος που βγάζεις μία selfie

Κι όμως, κάποια πρότυπα συμπεριφοράς σχετίζονται με τον τρόπο που κάποιος τραβάει μια selfie Όπως αποδεικνύεται, πιο φιλικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να τραβήξουν φωτογραφίες με την κάμερα από κάτω. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι που νοιάζονται για τη γνώμη των άλλων είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν τον προσωπικό τους ιδιωτικό χώρο στο παρασκήνιο της φωτογραφίας.

Οι προσωπικότητες που είναι ανοιχτές σε νέες εμπειρίες είναι πιο πιθανό να βγάζουν πιο παιχνιδιάρικες φωτογραφίες και να μην τους νοιάζει πώς φαίνονται σε αυτές. Οι ανήσυχοι άνθρωποι τείνουν να κάνουν ένα το γνωστό duck face.

4. Ο χρόνος που περνάς στο κινητό σου

Επιστήμονες παρατήρησαν μια σχέση μεταξύ του εθισμού ενός ατόμου στο κινητό του και της συναισθηματικής του σταθερότητας. Κατά τη διάρκεια μίας μελέτης, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν δηλώσεις όπως, «Ξοδεύω περισσότερο χρόνο από ό, τι έπρεπε στο κινητό μου» και “Μου προκαλείται ταρχή όταν το κινητό μου δεν είναι ορατό”.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξε ότι οι άνθρωποι που ήταν εθισμένοι στα τηλέφωνά τους και περνούν αρκετό χρόνο σε αυτό έτειναν να είναι πιο ανήσυχοι και νευρωτικοί.

5. Αν είσαι συνεπής

Η συνέπεια είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούμε να εκτιμήσουμε στην εργασία, αλλά και στα ραντεβού με φίλους και σχέσεις. Τα άτομα που αργούν να εργαστούν ή εγκαταλείπουν την εργασία νωρίτερα μπορεί να έχουν λιγότερα κίνητρα για τη δουλειά τους και τη ζωή του.

Το ίδιο, όμως, μπορεί να ειπωθεί για το αντίθετο, εάν είσαι πάντα στην ώρα σου, έχεις κίνητρο. Αλλά είναι σημαντικό φύγεις από τη δουλειά σου όταν τελειώσουν οι ώρες εργασίας, επειδή η καθυστέρηση μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς εξαντλημένος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1 
 0