Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που προσέχουν οι άλλοι στο χαρακτήρα μας όταν μας γνωρίζουν;
Ένας ψυχολόγος απ' το Harvard δίνει απαντήσεις στο σημαντικό αυτό ερώτημα!

Λένε ότι μπορείς να κρίνεις πολλά για το χαρακτήρα κάποιου και να τον καταλάβεις, απ’ την πρώτη κιόλας γνωριμία, απ’ την πρώτη εντύπωση και αίσθηση που θα σου προκαλέσει!

Καμιά φορά μάλιστα λένε ότι η πρώτη πρώτη εντύπωση είναι αυτή που θα καθορίσει τη συνολική εικόνα για κάποιον και συνήθως η εντύπωση αυτή αποδεικνύεται σωστή και “to the point”!

Είναι λογικό, επομένως, να προσπαθούμε πάντα να δείξουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, τόσο σε δυνάμει φιλικές όσο και σε επαγγελματικές σχέσεις, προκειμένου να καταλάβουν οι άλλοι το χαρακτήρα και τις προθέσεις μας!

Η περίφημη, λοιπόν, «πρώτη εντύπωση» είναι η στιγμή, η οποία αποτυπώνεται στο μυαλό του άλλου και τις περισσότερες φορές δε ξεχνιέται ποτέ! Άρα, όπως κατανοούμε, η πρώτη γνωριμία είναι όντως πολύ σημαντική και πρόκειται να καθορίσει, σε μεγάλο βαθμό, τη φύση και την ποιότητα της σχέσης που θέλουμε να χτίσουμε με έναν άνθρωπο στο μέλλον!

Ο Amy Cuddy, ψυχολόγος του Χάρβαρντ υποστηρίζει πως τα πρώτα λεπτά της πρώτης κιόλας συνάντησης δύο ανθρώπων, αξιολογούνται και φιλτράρονται με βάση τα εξής: Οι άνθρωποι αυτοί κρίνουν για το αν θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα, όχι απο στοιχεία της εξωτερικής εμφάνισης, των ρούχων ή του “φαίνεσθαι” γενικά, αλλά απο δυο θεμελιώδη στοιχεία!

Αρχικά, απ’ το αν μπορούν να εμπιστευτούν τον άλλον και δεύτερον, απο το αν ο άνθρωπος που γνωρίζουν για πρώτη φορά, τους εμπνέει σεβασμό.

Κατά συνέπεια, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη είναι τα δύο βασικά πράγματα που σκέφτονται όλοι, όταν πρόκειται να γνωρίσουν κάποιον, τα οποία συνιστούν προαπαιτούμενα για την καλή συνέχεια και εξέλιξη μιας σχέσης!

Οι ερωτήσεις που αυτόματα υποβάλλουμε στον εαυτό μας όταν γνωρίζουμε ένα νέο πρόσωπο δεν είναι, αν μας αρέσει αυτό που φοράει ή αν έχει ωραία μάτια και φωτεινό χαμόγελο, αλλά αντιθέτως οι ερωτήσεις είναι οι εξής: Πρώτον: «μπορώ να τον εμπιστευθώ;» και δεύτερον «μπορώ να τον σεβαστώ;».

Η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και η ευγενής διάθεση είναι χαρακτηριστικά σημάδια για το χαρακτήρα ενός ανθρώπου! Για να καταφέρουμε να απολαύσουμε την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των ανθρώπων που επιθυμούμε να προσεγγίσουμε, θα πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να αποπνέουμε εμπιστοσύνη και σεβασμό, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους γύρω μας!

Δες κι αυτό: 10 λάθη προς αποφυγήν στο πρώτο ραντεβού!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1