Κικίλιας: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού Covid-19 - Πότε θα επιτευχθεί ανοσία πληθυσμού
Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε σε άρθρο του στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού Covid-19 και στο τι προβλέπεται για την διανομή των εμβολίων.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε άρθρο του στη Real News αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και στο τι θα γίνει το επόμενο διάστημα με το εμβόλιο. Ο Υπουργός, μάλιστα, αναφέρθηκε Σστην ανοσία του πληθυσμού και πότε αναμένεται να επιτευχθεί.

Στο εν λόγω άρθρο, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στα εμβόλια και σημείωσε:

“Την ίδια μέρα που θα τα έχουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, θα τα έχουν και οι Έλληνες.”

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή για εκπόνηση ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου, βάσει του οποίου:

“Θα εμβολιαστούν με ασφάλεια, με οργάνωση και σωστή ιεράρχηση οι πολίτες.”

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμών COVID-19, σύμφωνα με αυτό προβλέπονται τουλάχιστον 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και η δυνατότητα να εμβολιαστούν 2.117.000 άτομα το μήνα. Στη συνέχεια, σημειώνει πως μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει χτιστεί η ανοσία στον πληθυσμό. Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως:

“Αν χρειαστεί και έχουμε πάνω από δύο εγκεκριμένα εμβόλια, μπορεί να επεκταθεί και άλλο. Το εμβόλιο είναι σίγουρα ένας σημαντικός σταθμός, καθώς σταδιακά, με ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, θα χτίσουμε την πολυπόθητη ανοσία στον πληθυσμό. Μέχρι τότε, όμως, θα δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή.

Στην πραγματικότητα, που βιώνουμε με την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή.”

Τέλος απευθύνει έκκληση, για άλλη μια φορά, τήρησης των μέτρων και συνέχιση της προσπάθειας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1