Εξ αποστάσεως σεμινάρια από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας (Κόστος & Ημερομηνία Έναρξης)
Αναλυτικές πληροφορίες για τα προσφερόμενα σεμινάρια από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας δύο εξ αποστάσεως σεμινάρια φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους, τα οποία ξεκινούν εντός Νοεμβρίου. Παρακάτω, ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια.

1. Εισαγωγή στην Τεχνική & Αισθητική της Φωτογραφία (για αρχάριους)

Περίληψη:  Ο πρώτος κύκλος του εξ αποστάσεως (e-learning) προγράμματος μαθημάτων Δημιουργικής Φωτογραφίας (Εισαγωγή στην Tεχνική και Aισθητική της Φωτογραφίας) απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχήμα σύγχρονης διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας, το οποίο ενσωματώνει και αξιοποιεί όλες τις νέες τεχνολογίες και συγκεκριμένες μεθόδους που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθοδήγηση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση συμμετεχόντων και εκπαιδευτή.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές τεχνικές παραμέτρους της λήψης, της σύνθεσης και του φωτισμού και η πρακτική τους εξάσκηση πάνω σε κύριες θεματικές και προσεγγίσεις του φωτογραφικού μέσου, όπως το πορτραίτο, το στιγμιότυπο, η τοπιογραφία, το στιγμιότυπο και το still life.

Η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται μέσω ειδικά διαμορφωμένης και φιλικής προς το χρήστη ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συνδυάζοντας τη διενέργεια online μαθημάτων σε “ψηφιακή τάξη” μέσω τηλεδιάσκεψης, την παροχή βιντεοσκοπημένων παρουσιάσεων και διδακτικού υλικού, με την ανάθεση ασκήσεων και κριτική ανάλυση των εργασιών των συμμετεχόντων. Η διάρθρωση του προγράμματος των μαθημάτων και τα σχετικά διδακτικά εργαλεία προσφέρουν στους εκπαιδευόμενους ευελιξία στον χώρο, τον χρόνο και τον ρυθμό της μάθησης και διασφαλίζουν εξατομικευμένο χαρακτήρα μάθησης.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Κόστος & τρόποι πληρωμής: Το συνολικό κόστος συμμετοχής για τον πρώτο κύκλο του εξ αποστάσεως προγράμματος ανέρχεται στα 270€. Η εγγραφή κατοχυρώνεται με άμεση καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 135€. Το υπόλοιπο ποσό των 135€ θα πρέπει να καταβληθεί στο 6ο μάθημα. Mε καταβολή του ποσού εφάπαξ πριν από την έναρξη των μαθημάτων, προσφέρεται έκπτωση 20€.

Eπιπλέον παροχές για τους συμμετέχοντες: Με κάθε εγγραφή προσφέρεται δωρεάν ετήσια συνδρομή μέλους στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, καθώς και δωρεάν είσοδος στις εκθέσεις του Athens Photo Festival 2020.

Πότε: Τα μαθήματα ξεκινούν στις 26 Νοεμβρίου.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να κάνετε αίτηση συμμετοχής εδώ.

2. Φωτογραφικές Εφαρμογές & Δημιουργικές Πρακτικές (για προχωρημένους)

Περίληψη:  Ο δεύτερος κύκλος του εξ αποστάσεως προγράμματος μαθημάτων Δημιουργικής Φωτογραφίας (Φωτογραφικές Εφαρμογές & Δημιουργικές Πρακτικές) απευθύνεται σε άτομα που διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία ή σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο. Στόχος του προγράμματος είναι η διερεύνηση της φωτογραφικής αναπαράστασης ως καλλιτεχνική δημιουργία και ως μέσο επικοινωνίας, η εξέλιξη σε τεχνικό και αισθητικό επίπεδο και η πρακτική εξάσκηση με τελικό στόχο την εξέλιξη ή ολοκλήρωση ενός προσωπικού φωτογραφικού πρότζεκτ που να αντικατοπτρίζει τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχήμα σύγχρονης διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας, το οποίο αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και ενσωματώνει τα κατάλληλα εργαλεία που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθοδήγηση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση συμμετεχόντων και εκπαιδευτή.

Η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται μέσω ειδικά διαμορφωμένης και φιλικής προς το χρήστη ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συνδυάζοντας την παροχή βιντεοσκοπημένων παρουσιάσεων και διδακτικού υλικού, με την ανάθεση ασκήσεων και κριτική ανάλυση των εργασιών των συμμετεχόντων και την εξ αποστάσεως επικοινωνία μέσω διαδικτυακών συνεδριών.

Κόστος & τρόποι πληρωμής:  Το συνολικό κόστος συμμετοχής για τον δεύτερο κύκλο του εξ αποστάσεως προγράμματος ανέρχεται στα 270€. Η εγγραφή κατοχυρώνεται με άμεση καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 135€. Το υπόλοιπο ποσό των 135€ θα πρέπει να καταβληθεί στο 6ο μάθημα. Mε καταβολή του ποσού εφάπαξ πριν από την έναρξη των μαθημάτων, προσφέρεται έκπτωση 20€.

Eπιπλέον παροχές για τους συμμετέχοντες: Με κάθε εγγραφή προσφέρεται δωρεάν ετήσια συνδρομή μέλους στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, καθώς και δωρεάν είσοδος στις εκθέσεις του Athens Photo Festival 2020.

Πότε:  Τα μαθήματα ξεκινούν στις 25 Νοεμβρίου.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να κάνετε αίτηση συμμετοχής εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;