Μητσοτάκης: Πότε θα έρθουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα - Πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί
Μητσοτάκης: Πότε έρχονται οι πρώτες δόσεις εμβολίου στην Ελλάδα - Πώς θα χορηγηθούν στους πολίτες

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης για τη στρατηγική εμβολιασμού, τα πρώτα αποτελέσματα του εμβολίου για τον κορωνοϊό είναι «άκρως ενθαρρυντικά».

Πότε θα έρθουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα;

Οι πρώτες παραδόσεις εμβολίων αναμένονται στην Ελλάδα από τις αρχές του 2021, ενώ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα διατίθεται δωρεάν προς όλους και όλες τους πολίτες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε τα εξής:

“Η αγορά και η κατανομή των εμβολίων έχει ήδη συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εξασφαλίσει -αν δεν κάνω λάθος- 1,1 δισεκατομμύρια δόσεις από τα σκευάσματα, τα οποία βρίσκονται στην τελική φάση. Στην Ελλάδα αναλογούν παραπάνω από 25 εκατομμύρια τεμάχια, κάποια από αυτά είναι διπλές δόσεις που πρέπει να γίνουν. Έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε, ενδεχομένως, και περισσότερα. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται από τις αρχές του 2021”.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα καθοριστεί από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή, ενώ χθες, Πέμπτη (12/11) ζήτησε από το βήμα της Βουλής από τα κόμματα να αποστείλουν έναν εκπρόσωπο στην Εθνική Επιτροπή, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο δεν θα είναι απλά αποτελεσματικό, αλλά και ασφαλές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα;

Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή μέσω ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών. Αυτό συμβαίνει, επειδή κάποια από τα εμβόλια απαιτούν ειδικές συνθήκες συντήρησης, όπως για παράδειγμα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και από τη στιγμή που θα φύγουν από αυτές τις θερμοκρασίες πρέπει να χορηγούνται εντός λίγων ωρών.

Για αυτό τον λόγο, εξήγησε ότι θα αναπτυχθούν ειδικές δομές σε όλη τη χώρα, ενώ θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία εμβολιασμού.

«Θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς, οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;