Κοινωνικό μέρισμα 2020: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι - Ποιοι μένουν εκτός
Ποιοι θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2020

Χιλιάδες φορολογούμενοι/-ες περιμένουν με αγωνία το κοινωνικό μέρισμα 2020, τη σημαντική οικονομική ενίσχυση, η οποία υπενθυμίζουμε ότι, τον Δεκέμβριο του 2019 καταβλήθηκε σε 270.000 δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. 

Όπως όλα δείχνουν, θεωρείται πλέον οριστικό το γεγονός ότι θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα 2020 σε ορισμένα από τα ευάλωτα νοικοκυριά της χώρας.

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Μάλιστα, η είδηση για το κοινωνικό μέρισμα 2020 επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος προανήγγειλε ότι μέσα στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσει για ενισχύσεις για τα αδύναμα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και πηγές, το κοινωνικό μέρισμα 2020 αναμένεται να δοθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2020, επομένως οι αιτήσεις θα ανοίξουν στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα 2020.

Υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2020

Για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στη διεύθυνση https://www.koinonikomerisma.gr η οποία έχει την ένδειξη «Κοινωνικό Μέρισμα 2020».

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι – Ποιοι μένουν εκτός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι το Κοινωνικό μέρισμα 2020 θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα.

Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί το ποιοι θα είναι ακριβώς οι δικαιούχοι.

Ωστόσο, το επικρατέστερο σενάριο είναι να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 2020, οι εξής κατηγορίες δικαιούχων:

-οι μακροχρόνια άνεργοι (που δεν λαμβάνουν επίδομα)

-οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

-όσοι/-ες έχασαν τις θέσεις εργασίας τους στο διάστημα της πανδημίας

Mέσα στον σχεδιασμό δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί, ενώ εκτός τελικά, φαίνεται πως μένουν και οι συνταξιούχοι.

Δεν θα το δικαιούνται επίσης και όσοι έλαβαν ενίσχυση το τελευταίο διάστημα της πανδημίας.

Οι δικαιούχοι του 2019 ήταν οι εξής:

-Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

-Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή εντάχθηκαν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

-Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

-Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;