Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ - Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις
Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ αναμένεται να δοθεί σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, με ρύθμιση που εντοπίζεται στο άρθρο 66 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το επίδομα 400 ευρώ θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ, όπως ανέφεραν σε δημοσίευμά τους «Τα Νέα», θα αφορά περίπου 90.000 εργαζόμενους στους συγκεκριμένους κλάδους.

Στη διάταξη για το επίδομα 400 ευρώ, δεν αναφέρεται το ακριβές ποσό, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA και ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πράσσας, έχουν «κλειδώσει» τα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ισχύουν τα εξής:

Έκτακτο βοήθημα σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους ύψους 400 ευρώ θα δοθεί από την κυβέρνηση, ενώ αναμένεται να καθοριστούν οι όροι και για το έκτακτο επίδομα που θα λάβουν οι ευάλωτες ομάδες.

Επιπλέον, 20 Νοεμβρίου θα γίνει η πληρωμή για τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν από 1-19 Σεπτεμβρίου.

Σε όσους το επίδομα έληξε από 20/9-19/10, η πληρωμή του πρώτου μήνα θα γίνει επίσης στις 20 Νοεμβρίου, ενώ η δεύτερη δόση θα καταβληθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Για όσους το επίδομα έληξε 20-31 Οκτωβρίου, η πληρωμή του πρώτου μήνα θα γίνει εντός Νοεμβρίου, ενώ του δεύτερου εντός Δεκεμβρίου.

Σε όσους το επίδομα έληξε ή λήγει εντός Νοεμβρίου, η πληρωμή του πρώτου μην θα γίνει εντός Δεκεμβρίου, ενώ του δεύτερου εντός του Ιανουαρίου του 2021.

Τέλος, για όσους το επίδομα λήγει μέσα στο Δεκέμβριο, η πληρωμή του πρώτου μήνα θα γίνει εντός του Ιανουαρίου, ενώ του δεύτερου εντός του Φεβρουαρίου του 2021.

Όλα τα παραπάνω, αλλά και άλλα θέματα της οικονομικής επικαιρότητας σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πράσσας.

Ο κ. Πρασσάς, εξήγησε ακόμα τι θα ισχύσει με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, αλλά και με την άδεια ειδικού σκοπού.

Τι αναφέρει η διάταξη αναλυτικά για το έκτακτο επίδομα 400 ευρώ

-Με το προτεινόμενο άρθρο επιδιώκεται η αντιμετώπιση των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 στους δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους με τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης.

-Ειδικότερα, επιχειρείται η στήριξη των δικηγόρων, μηχανικών και οικονομολόγων, ασφαλισμένων που υπάγονται στον e-ΕΦΚΑ οι οποίοι έχουν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας- Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων της παρ.2α του άρθρου 44 του ν.3986/2011 και οι οποίοι λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 είχαν ενταχθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών.

-Με την παρ. 2 προβλέπεται ότι οι δαπάνες που προκαλούνται από την εφαρμογή του παρόντος για τους δικηγόρους και για τους μηχανικούς καταβάλλονται από τον δεύτερο κλάδο ενώ για τους οικονομολόγους από τον πρώτο κλάδο του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων.

-Με την παρ. 3 παρέχεται εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να καθορίσουν το ύψος, τους δικαιούχους, τα εισοδηματικά κριτήρια, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, το χρόνο και τον τρόπο χορήγησης της εν λόγω οικονομικής ενίσχυσης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προϋποθέσεων χορήγησης, καθώς και να εξειδικεύσουν τυχόν ειδικότερα θέματα για την εφαρμογή του παρόντος.

-Το έκτακτο επίδομα θα απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Επιπλέον το επίδομα δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;