Όσκαρ 2021:
Όσκαρ 2021: "Τα Μήλα" είναι η επίσημη υποβολή της χώρας μας για την κατηγορία της Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η φετινή ταινία που επέλεξε το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ 2021 είναι “Τα Μήλα” του Χρήστου Νίκου. Σύμφωνα με όσα αναφέροντα σε Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μετά από διεξοδική συζήτηση, η Επιτροπή επέλεξε “Τα Μήλα” για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που διακρίνει τη συγκεκριμένη ταινία.

Η υπόθεση αφορά μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους. Η συγκεκριμένη πανδημία βρίσκει τον Άρη (Άρης Σερβετάλης), ένα άνδρα γύρω στα 40, να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές, που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Άρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο σκηνοθέτης της ταινίας, Χρήστος Νίκου, έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη του Γιώργου Λάνθιμου για τον “Κυνόδοντα” (2009), αλλά και του Richard Linklater για το “Πριν τα Μεσάνυχτα” (2013).

Η ταινία “Τα Μήλα”, λοιπόν, αποτελεί την επίσημη υποβολή της χώρα μας για το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Δείτε το trailer εδώ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;