Όσκαρ: Όλες οι αλλαγές που έρχονται στα μεγάλα βραβεία του Κινηματογράφου
Η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου έχει ετοιμάσει αρκετές αλλαγές για την τελετή απονομής των Όσκαρ.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών θα κάνει αλλαγές στα Όσκαρ και στον τρόπο που απονέμονται τα βραβεία. Όλες οι αλλαγές παρουσιάστηκαν σε μία παρουσίαση που ονομάζεται “Academy Aperture 2025”.

Ανάμεσα στα σχέδιά της Ακαδημία είναι και μεγαλύτερη παρουσία ανθρώπων που ανήκουν σε μειονότητες στον κινηματογράφο. Όχι μόνο μπροστά από την κάμερα, αλλά και πίσω από αυτή.

Ο Dawn Hudson, CEO της Ακαδημίας, δήλωσε τα εξής:

“Παρόλο που η Ακαδημία έχει κάνει βήματα, γνωρίζουμε πως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιες ευκαιρίες. Η ανάγκη να ασχοληθούμε με το ζήτημα είναι επείγουσα. Για το λόγο αυτό, θα διορθώσουμε -και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε- τους κανόνες και τις διαδικασίες ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα ακουστούν και θα τιμηθούν όλες οι φωνές.”

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η Ακαδημία θα συνεργαστεί με το σωματείο παραγωγών (Producers Guild of America, PGA) και μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020 θα δημιουργήσουν μια task force με κορυφαίους της βιομηχανίας. Όπως δήλωσε ο Hudson:

“για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων στάνταρ σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής.”

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι ξεκινώντας από την 94η απονομή των Βραβείων Όσκαρ για τις ταινίες του 2021, η κατηγορία για την Καλύτερη Ταινία θα περιλαμβάνει 10 υποψήφιες ταινίες. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ακαδημίας, David Rubin, δήλωσε τα εξής:

“Μέσω της αφοσίωσης και της συντονισμένης προσπάθειας του διοικητικού συμβουλίου μας και μελών της επιτροπής, η Ακαδημία υπερέβη τους στόχους της πρωτοβουλίας A2020. Ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πόσα περισσότερα χρειάζονται να γίνουν, και πρέπει να αφουγκραστούμε, να μάθουμε και να αποδεχθούμε την πρόκληση.”

Σε σχετικό δελτίο τύπου, ανακοινώθηκε πως θα εισαχθεί τριμηνιαία διαδικασία προβολών μέσω του Academy Screening Room, της ιστοσελίδας streaming για τα μέλη της Ακαδημίας, που θα ξεκινήσει αντίστοιχα στην 94η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ. Όπως υποστήριξε ο David Rubin:

“Καθιστώντας εφικτό για τα μέλη να μπορούν να δουν ταινίες που κυκλοφόρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η Ακαδημία διευρύνει έτσι την έκθεση κάθε ταινίας, εξασφαλίζοντας πως όλες οι επιλεγμένες ταινίες θα είναι διαθέσιμες στα μέλη που ψηφίζουν.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

We are excited to announce the next phase of our equity and inclusion initiative. In our efforts to increase representation, we are working to create new industry standards, add new voices to our Board of Governors and expand the Best Picture category. Head to the link in our bio to read all about it.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy) στις

Δες ακόμα: 5 ταινίες από τη Νότιο Κορέα που θα σε συστήσουν σε ένα από τα πιο μαγικά σινεμά του κόσμου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;