ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναβολή στο Διάγγελμα Μητσοτάκη λόγω σεισμού
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αναβάλλεται λόγω σεισμού.

*Update: Σύμφωνα με πληροφορίες το διάγγελμα Μητσοτάκη αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας λόγω σεισμού. Η νέα ώρα μετάδοσης του τηλεοπτικού μηνύματος θα ανακοινωθεί αργότερα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα αναφορικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για την πανδημία.

Νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού είναι έτοιμος να ανακοινώσει σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικότερα, όπως είχε γίνει γνωστό πριν λίγη ώρα, το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα, θα πραγματοποιούνταν σήμερα το μεσημέρι και, συγκεκριμένα, στις 15:00.

Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα – Τι εξετάζεται για μετακινήσεις & εστίαση

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί σήμερα, στις 15:00, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, σήμερα Παρασκευή (30/10) στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

 

Ποιες περιοχές «αναβαθμίζονται» σε επίπεδο κινδύνου

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε χτες έκτακτη ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέβηκαν στο επίπεδο συναγερμού 4 η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, ενώ 10 ακόμη περιοχές της χώρας μας ανέβηκαν στο επίπεδο συναγερμού 3.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, Παρασκευή (30/10) στις 06:00 η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη ανεβαίνουν στο επίπεδο συναγερμού και ως εκ τούτου, πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, που τηρούνται σε όλες τις περιοχές που είναι “κόκκινες”.

Έτσι, από σήμερα θα ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπονται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων, αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές για πρακτικούς λόγους, που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων θα ισχύσει ως και τη Δευτέρα στις 06:00 το πρωί.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα των μετακινήσεων για όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Οι περιοχές, που ανεβαίνουν στο επίπεδο συναγερμού 3 (πορτοκαλί), είναι οι εξής:

  • Πέλλα,
  • Δράμα,
  • Έβρος,
  • Ξάνθη,
  • Κιλκίς,
  • Πιερία,
  • Χαλκιδική,
  • Ημαθία,
  • Καβάλα.

Επιπλέον, η Μεσσηνία και η Αρκαδία ανεβαίνουν στο επίπεδο συναγερμού 2 (κίτρινο).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1 
 0