Το Καζακστάν κάνει το
Η φράση του Borat... διαφημίζει πλέον το Καζακστάν!

Ο Borat είναι ίσως ο πιο αναγνωρισμένος χαρακτήρας, που έχει υποδυθεί ποτέ ο Σάσα Μπάρον Κόεν. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε ποιος είναι ο Borat (σχεδόν απίθανο, αλλά προχωράμε), θα σας ενημερώσουμε εμείς. Ο Borat είναι ο πρωταγωνιστής της ομώνυμης ταινίας, ο οποίος είναι ένας δημοσιογράφος που φεύγει από τη χώρα του, η οποία είναι το Καζακστάν, προκειμένου να επισκεφθεί τις Η.Π.Α.. Στην ταινία βλέπουμε πραγματικές σκηνές με Αμερικανούς πολίτες, ενώ η ταινία γενικώς σατιρίζει το Καζακστάν.

Μάλιστα, όταν η ταινία Borat κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006, η κυβέρνηση της χώρας δεν αντέδρασε καθόλου ψύχραιμα, αφού καταχώρησε πληρωμένες διαφημίσεις σε αμερικανικές εφημερίδες διαψεύδοντας ορισμένους από τους ισχυρισμούς και τις περιγραφές της ταινίας.

Ωστόσο, μετά την απήχηση που είχε ο Borat και φυσικά, το sequel, που ήρθε φέτος μετά από 14 χρόνια, το Καζακστάν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Borat και την επική του ατάκα, “Very Nice”, προκειμένου να… προσελκύσει τουρίστες!

Τα σποτάκια της νέας τουριστικής καμπάνιας του Καζακστάν διαρκούν 12 δευτερόλεπτα το καθένα και οι τουρίστες βαδίζουν κρατώντας selfie sticks και λέγοντας «Very Nice!». Παράλληλα, δοκιμάζουν γάλα αλόγου και αναφωνούν -πάλι- “Very Nice” ή κοιτάζουν αρχιτεκτονήματα λέγοντας, φυσικά, “Very Nice”.

Αν και γενικώς ο Borat δε θα λέγαμε ότι έκανε το καλύτερο promotion στη χώρα, ο αντιπρόεδρος του γραφείου τουρισμού του Καζακστάν Kairat Sadvakassov δήλωσε στην Huffington ότι η φράση “Very Nice”, που χρησιμοποιεί διαρκώς ο Borat προσφέρει μια «τέλεια περιγραφή της τουριστικής δυναμικής του Καζακστάν. Η φύση του Καζακστάν είναι πολύ ωραία, το φαγητό είναι πολύ ωραίο και, παρά τα αστεία του Borat για το αντίθετο, εδώ βρίσκονται κάποιοι από τους πιο ωραίους ανθρώπους στον κόσμο. Θα θέλαμε όλοι να επισκεφτούν το Καζακστάν από το 2021 και μετά, ώστε να διαπιστώσουν ότι η πατρίδα του Μπόρατ είναι πιο όμορφη από όσο έχουν ίσως ακούσει».

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;