Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή εμβολίου από τη Pfizer
Η Pfizer βρίσκεται κοντά στην υποβολή αιτήματος επείγουσας έγκρισης χρήσης του εμβολίου στις Η.Π.Α.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στην Ελλάδα την προηγούμενη Παρασκευή (16/10) καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων αγγίζοντας για πρώτη φορά τα 508. Έτσι, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη ανακάλυψης του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό.

Δύο εταιρείες, οι οποίες αρχικά είχαν δώσει πολλές ελπίδες για τη σύντομη παραγωγή εμβολίου, η AstraZeneca και η Johnson & Johnson, είχαν τελικά αρνητική εξέλιξη, αφού οι κλινικές δοκιμές ανεστάλησαν λόγω επιπλοκών σε εθελοντές. Ωστόσο, μία άλλη εταιρεία, η Pfizer, προχώρησε ήδη στη μαζική παραγωγή των δικών της εμβολίων για τον κορωνοϊό, με στόχο να διοχετευθούν σε όλο τον κόσμο, εφόσον οι κλινικές δοκιμές αποδειχτούν επιτυχημένες και, φυσικά, οι αρμόδιες Αρχές των χωρών δώσουν έγκριση για την κυκλοφορία τους.

Σύμφωνα με τη Daily Mail στόχος της Pfizer είναι να έχει κατασκευάσει 100 εκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες μέχρι το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, για το 2021, η Pfizer σχεδιάζει την κατασκευή 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων, ενώ κάθε ασθενής θα χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου σύμφωνα και πάλι με τη Daily Mail. Η Pfizer έχει, μάλιστα, και σχετικό video για την παραγωγή εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο επικεφαλής της Pfizer δήλωσε αναφορικά με το εμβόλιο στη Daily Mail τα εξής:

«Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει. Μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς είδα όλη αυτή τη δουλειά να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν».

Η ανάπτυξη του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό γίνεται σε συνεργασία μεταξύ της Pfizer και της γερμανικής BioNTech. Αυτή τη στιγμή, γίνονται δοκιμές σε 44.000 ανθρώπους, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι υπό την προϋπόθεση πως όλα βαίνουν καλώς, το Νοέμβριο θα γίνει αίτηση στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του εμβολίου.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του ο επικεφαλής της Pfizer.

Παράλληλα, τόνισε ότι το εμβόλιο θα πρέπει να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και να μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητά του, πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Πόσα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα;

Κορωνοϊός: Έτσι θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα – Όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;