Κορωνοϊός: Έτσι θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα - Όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας
Πέτσας για κορωνοϊό: Δείτε αναλυτικά!

Κορωνοϊό: Έτσι θα γιορτάσουμε τα φετινά τα Χριστούγεννα – Όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας

Μιλώντας για τα θέματα που συζητήθηκαν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, o Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στα ζητήματα που έπεσαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια αυτού, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στην πανδημία του κορωνοϊού.

Αρχικά, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην πορεία του κορωνοϊού, τονίζοντας, μάλιστα, πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά.

Έτσι, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε τα εξής:

“Όπως είναι βέβαιο με τον ρυθμό που κινούμαστε τώρα, είναι βέβαιο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όπως ήταν πέρυσι. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Κινούμαστε με έναν ρυθμό σχετικά γρήγορο στην προώθηση των απαραίτητων εμβολίων και από τις 4 εταιρείες που ξέρουμε ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα καλό στάδιο, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο φαρμάκων αλλά ακόμα δεν είμαστε εκεί που θα μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι για τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε με αυστηρά μέτρα το δεύτερο κύμα κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη δυστυχώς δείχνει ότι ακόμα είμαστε μακριά από τη νέα κανονικότητα και χρειάζεται εγρήγορση. Όταν θα είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε αυτή την πανδημία πίσω μας τότε όλοι θα πούμε ότι φέτος θα είναι αλλιώς και θα πούμε για το 2021 ότι δεν θα είναι μέχρι το 2020”.

«Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Αλλαγή χρονιάς μόνοι μας»

Ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε πως οι ηγέτες πολλών χωρών εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη νέα έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται.

Ωστόσο, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση συγκριτικά με άλλες χώρες, όπως είναι η Γαλλία, η Πορτογαλία και και το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, από πολλές άλλες χώρες. Αυτό φαίνεται και από τους χάρτες που δημοσιεύτηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC) στους οποίους καταγράφεται η εκτίμηση κινδύνου σε σχέση με τον 14ήμερο αριθμό κρουσμάτων (ανά 100.000 πληθυσμού), τον αριθμό τεστ (ανά 100.000 πληθυσμού) και το ποσοστό θετικότητας των τεστ. Υπογραμμίζεται ότι στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες ξεπεράσαμε τις 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι γύρω στο 2%, ενώ στο Βέλγιο – για παράδειγμα – έχει ξεπεράσει το 10%”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, καθώς η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί και να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε τα εξής:

“Η εικόνα που υπάρχει σήμερα, μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή. Όπως έγινε, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης που τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου. Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες. Και οι επαγγελματίες, από την υγεία μέχρι τις μεταφορές και από την κοινωνική φροντίδα μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό, οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα”.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από το Στέλιο Πέτσα εδώ:

Δείτε επίσης: Γουχάν: Η πόλη- σημείο μηδέν για τον κορωνοϊό, μετατρέπεται σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;