Γουχάν: Η πόλη- σημείο μηδέν για τον κορωνοϊό, μετατρέπεται σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό
Η Γουχάν, το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, μετατρέπεται σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Κίνα.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Μάλιστα, αρκετοί είναι ακόμα αυτοί που φοβούνται να μετακινηθούν από τα στενά όρια της πόλης τους και να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές ή, ακόμα, άλλες χώρες. Μέσα σε όλη αυτή την… τουριστική αβεβαιότητα και με πολλά παγκόσμια μνημεία και χώρους που άλλοτε ήταν γεμάτοι με τουρίστες, η Γουχάν (Wuhan) αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η πόλη που αποτελεί το σημείο μηδέν για την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας (Golden Week), μία τοπικής γιορτής που διαρκεί 7 με 8 ημέρες, συγκέντρωσε εκατομμύρια τουρίστες. Μάλιστα, η πόλη φαίνεται να ξεπερνάει το παρελθόν της με την πανδημία και να μετατρέπεται σε έναν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες.

Η Ουχάν ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο που ανέφερε κρούσμα κορωνοϊού. Μετά από ένα γενικευμένο lockdown η πόλη άνοιξε και πάλι με αρκετούς κατοίκους που είχαν μείνει κλεισμένοι στα σπίτια τους να ξεχύνονται στους δρόμους. Αυτό οδήγησε στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων στις 15 Μαΐου ένα μήνα μετά την άρση του lockdown.

Τότε, η τοπική κυβέρνηση της πόλης άλλαξε σχέδιο και έκανε μαζικά τεστ στους 11 εκ. κατοίκους της πόλης. Τα τεστ ολοκληρώθηκαν σε μόλις δέκα μέρες και από τότε, η Γουχάν δεν έχει κανένα τοπικό κρούσμα.

Ο δήμαρχος της πόλης βασίζεται σε αυτό το αίσθημα ασφάλειας που έχει χτιστεί γύρω από το σημείο μηδέν της πανδημίας για να προσελκύσει τουρίστες και να τονώσει την οικονομία. Αυτό, όμως, δεν το κάνει απερίσκεπτα καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούν και οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι τουρίστες που εισέρχονται σε αυτή. Στόχος είναι να μην υπάρξει νέα έξαρση του ιού στην πόλη και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για άλλες πόλεις με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

Η Γουχάν αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία διαμετακίνησεις της Κίνας. Οι σιδηροδρομικές γραμμές που συνδέουν πόλεις της Κίνας, αλλά και το αεροδρόμιό της ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν στη γρήγορη διασπορά του ιού. Πλέον, φέρνουν τουρίστες από όλη την Κίνα.

Τη Χρυσή Εβδομάδα, στην Ουχάν πήγαν 18.8 εκ. τουρίστες και η πόλη κατάφερε να συγκεντρώσει $1,4 δισ. σε κέρδη. Αυτό, όμως, το ποσό είναι κατά 30% λιγότερο από το αντίστοιχο που συγκέντρωσε η πόλη το 2019. Όπως αναφέρουν άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην πόλη στο Wall Street Journal, η πόλη χρειάζεται τους τουρίστες για να καταφέρει να επιβιώσει οικονομικά.

Ο μαζικός έλεγχος των κατοίκων φαίνεται να επηρέασε θετικά τους τουρίστες να επισκεφτούν την πόλη και, ενώ, όλοι περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, η Γουχάν βασίζεται στην ασφάλεια και την προστασία τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων της για να γίνει ένας πόλος έλξης για πολλούς!

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: Τόση ώρα επιβιώνει στο δέρμα σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;