Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2020: Το μήνυμα που έστειλε η Νίκη Κεραμέως
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2020 και η Νίκη Κεραμέως έστειλε το δικό της μήνυμα.

Η 5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από την UNESCO το 1994 ως η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών με σκοπό να προωθήσει τη συμβολή των εκπαιδευτικών στην κοινωνία, καθώς με το έργο τους συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ευημερία των κοινωνιών παγκοσμίως.

Πλέον, σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης και αν βρίσκεται ένας ή μια εκπαιδευτικός ο ρόλος του είναι πολυδιάστατος και, σίγουρα, δεν περιορίζεται μόνο στην μεταλαμπάδευση γνώσεων. Αντιθέτως, ένας/μία εκπαιδευτικός πρέπει να καθοδηγεί, να συμβουλεύει και να συζητάει με τους μαθητές και τις μαθήτριές του/της, προκειμένου να τους/τις βοηθήσει τόσο στα προβλήματά τους, όσο και στη δημιουργία της κριτικής σκέψης.

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Το μήνυμα που έστειλε η Νίκη Κεραμέως

“Για όλα αυτά που μας μαθαίνετε από παιδιά. Για όλα όσα υπομένετε με κατανόηση και συμπάθεια. Για τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες μπολιάζετε την κάθε νέα γενιά. Για τη γνώση και την αγάπη για τη μάθηση που εμφυσείτε σε κάθε παιδική ψυχή. Για όλη την προσπάθεια που καταβάλατε μέσα στην πανδημία και συνεχίζετε να καταβάλλετε… Για όλα αυτά και για πολλά αλλά… Σήμερα γιορτάζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους καθημερινούς ήρωες της εκπαίδευσης. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα!”

 Δείτε επίσης: Μαρία Μοντεσσόρι: Η ιστορία μίας σπουδαίας παιδαγωγού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;