4 νησιά στον πλανήτη που μάλλον δε θα ήθελες να επισκεφτείς
Ή και να θέλεις, είναι σχεδόν ανέφικτο να επισκεφτείς αυτά τα νησιά.

Αυτός ο κόσμος δε σταματάει να μας εκπλήσσει με τις ομορφιές και τις παραξενιές του. Πολλά μέρη και περιοχές αυτού του πλανήτη έχουν τοπία, τα οποία είναι ικανά να κόψουν ακόμη και στον πιο ριψοκίνδυνο ταξιδιώτη ή ταξιδιώτισσα την ανάσα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μέρη στον πλανήτη που έχουν τόσο μεγάλες ιδιαιτερότητες, που είναι αδύνατον να τα επισκεφτείς. Και αυτό συμβαίνει, γιατί η επίσκεψη σε αυτά τα μέρη είναι κάτι που απαγορεύεται διά ροπάλου. Ή ακόμη και αν επιτρέπεται εσύ μάλλον δε θα ήθελες να τα επισκεφτείς, αφού είναι αρκετά… επικίνδυνα!

Έτσι, εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά νησιά αυτού του κόσμου, που μάλλον δε θα επέλεγες για τις καλοκαιρινές σου διακοπές!

1. Βόρειο Σεντινέλ

Το Βόρειο Σεντινέλ είναι ένα νησί που ανήκει στο σύμπλεγμα των νήσων Αντεμάν στον κόλπο της Βεγγάλης. Το νησί ανήκει κανονικά στην Ινδία, αλλά οι πιθανότητες να το επισκεφτείτε κάποια στιγμή στη ζωή σας είναι απειροελάχιστες. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι στο Βόρειο Σεντινέλ κατοικούν άνθρωποι της φυλής των Αβορίγινων, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι και δεν επιθυμούν ξένους στα λημέρια τους.

Οι ίδιοι αρνούνται οποιαδήποτε επαφή με τον πολιτισμό, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η συγκεκριμένη φυλή έχει περάσει πάνω από 60,000 χρόνια απομονωμένη και μακριά από άλλους πολιτισμούς. Εκεί οφείλεται η αρκετά βίαιη αντίδραση των ντόπιων σε οποιαδήποτε επίσκεψη ανθρώπων εκτός φυλής στο Βόρειο Σεντινέλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#northsentinelisland #northsentinel #andaman #india #tribe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη North Sentinel Island (@northsentinelisland) στις

2. Gruinard Island

Το Gruinard Island αγοράστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση το 1942 προκειμένου να δοκιμαστούν βιολογικά όπλα. Πιο συγκεκριμένα, στο νησί, που βρίσκεται στη Σκωτία, έγιναν δοκιμές της σιβηρικής πανούκλας. Έτσι, οι επιστήμονες κατά τη διάρκεια ενός πειράματος ανακάλυψαν πως μία συγκεκριμένη περιοχή του νησιού Gruinard έχει μολυνθεί από άνθρακα, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο σε 95 ανθρώπους.

Έτσι, ως το 1980 το συγκεκριμένο νησί θεωρούνταν ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο. Το 1986 οι επιστήμονες αποφάσισαν να “καθαρίσουν” το νησί και μέχρι το 1990 θεβρούνταν ασφαλής προορισμός για επίσκεψη. Ωστόσο, κανείς δεν έχει μετακομίσει εκεί πέρα. Άλλωστε κάποιοι ειδικοί προειδοποιούν πως έχουν μείνει δείγματα σιβηρικής πανούκλας στο έδαφος, κάτι που αφενός σημαίνει πως το συγκεκριμένο νησί δε θα μπορεί να κατοικηθεί για πολλά χρόνια ακόμη και αφετέρου μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για μερικούς ταξιδιώτες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Looking through a natural archway on Gruinard Island #gruinardisland #ww2 #seaarch #island #highlands #scotland #nc500 #sea

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Around The Highlands (@around_the_highlands) στις

3. Queimada Grande Island

Το νησί που μας παραπέμπει μόνο βάσει ονόματος στην Ariana Grande βρίσκεται 90 μίλια νοτίως της ακτής του Σάο Πάολο και μοιάζει το λιγότερο παραδεισένια, κάτι που όπως θα δείτε στη συνέχεια δεν ισχύει. Το συγκεκριμένο μέρος είναι γεμάτο φίδια, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε σκοτώσουν.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του κινδύνου στο συγκεκριμένο νησί σε μία επιφάνεια 500.000 τετραγωνικών γιαρδών μπορεί κανείς να βρεις ως και 4.000 φίδια. Έτσι, το νησί που είναι γνωστό και ως το “Νησί των Φιδιών” έχει καταφέρει επάξια να κερδίσει τον τίτλο του δεύτερου πιο επικίνδυνου μέρους παγκοσμίως.

4. Surtsey Island

Το Surtsey Island είναι ηφαιστειογενές νησί που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Βέστμαναεϊγιαρ ανοικτά της νότιας ακτής της Ισλανδίας. Το συγκεκριμένο νησί αναδύθηκε από τη θάλασσα το 1963 μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων. Το νησί δημιουργήθηκε μετά από διαδοχικές εκρήξεις ηφαιστείου, που εκτίναξαν υλικό σε ύψος εκατοντάδων μέτρων.

Δύο μόλις ημέρες μετά την ανάδυσή του, το νέο νησί είχε ήδη μήκος 500 μέτρων και ύψος 40. Δέκα ημέρες μετά την ανάδυση είχε μήκος 900 μέτρων και πλάτος 650. Οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους του γειτονικού νησιωτικού συμπλέγματος των Βέστμαν να μην πλησιάσουν το νησί, αλλά εκείνοι όχι μόνο δεν ανησύχησαν, αλλά βάφτισαν κιόλας το νησί “Σέρτσεϊ”, δηλαδή “το νησί του Σούρτουρ”, από το όνομα μίας θεότητας της σκανδιναβικής μυθολογίας.

Τρία νησιά γεννήθηκαν από εκείνη την κοσμογονία, αλλά μόνο το Σέρτσεϊ “επέζησε”, καθώς νέα ηφαιστειακή έκρηξη τον Απρίλιο του 1964 και συνεχής ροή λάβας έως το Μάιο του 1965 διασφάλισε την ύπαρξή του, ενώ τα άλλα δύο σαρώθηκαν από τα κύματα του βόρειου Ατλαντικού. Το Surtsey Island πήρε τη σημερινή μορφή του το 1967.

Σήμερα απαγορεύεται η ανθρώπινη παρουσία στο νησί με μοναδική εξαίρεση τους επιστήμονες που ασχολούνται με το οικοσύστημα αυτού του νέου οικοσυστήματος.

Δείτε επίσης: 15 μοναδικά και… τρομακτικά μέρη που δεν ήξερες ότι υπάρχουν στη Γη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 2 
 1 
 0 
 0