Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2020: Σήμερα ξεκινά το
Σήμερα κορυφώνεται η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2020.

Χθες, 1η Σεπτεμβρίου στις 20:10 το βράδυ, εμφανίστηκε στον ουρανό η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί στο νυχτερινό ουρανό σήμερα το βράδυ.

Η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου ονομάζεται εναλλακτικά και Πανσέληνος του Καλαμποκιού έχοντας πάρει το “παρατσούκλι” του από τους Αμερικάνους ιθαγενείς, οι οποίοι συνήθιζαν να δίνουν διαφορετικά ονόματα σε κάθε Πανσέληνο. Η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου λοιπόν ονομάστηκε “Corn Moon” ή Πανσέληνος του Καλαμποκιού, επειδή σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη του Φθινοπώρου. Με αυτό τον τρόπο οι Αμερικάνοι ιθαγενείς αντιλαμβάνονταν την πάροδο και τη διαδοχή των εποχών και τις συνδύαζαν με διάφορα γεγονότα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η NASA.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Cant decide which one to post ??? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? @ilovemississauga @weathernetwork @raw_canada @raw_challenge_ @raw_community @imagesofcanada @explorecanada @todotoronto @seetorontonow @beautifuldestinations @livelovecanada @toronto @ilovemississauga @saugalife @igcanada @provinceontario @explorfy #shareyourweather #shareyoursummertime #fullmoon #Augustfullmoon2020 #sturgeonmoon #fruitmoon #barleymoon #grainmoon #nature #naturephotography #mesmerizing #mesmerizingmoonlight

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Asma Irfan (@iazazaphotos) στις

Το “Corn Moon”, το οποίο εναλλακτικά ονομάζεται και “Barley Moon” ή “Harvest Moon”, αναφέρεται συγκεκριμένα στην εποχή της συγκομιδής του αλωνίσματος του καλαμποκιού, που συμβαίνει κατά τη φθινοπωρινή περίοδο. Στην Ευρώπη η αντίστοιχη ονομασία είναι “Fruit Moon”, δηλαδή η “Πανσέληνος των Φρούτων”, καθώς στη Γηραιά Ήπειρο η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί επίσης την έναρξη του Φθινοπώρου, κατά τη διαρκεί του οποίου ωριμάζουν τα φρούτα και είναι έτοιμα για τη συγκομιδή.

Η Πανσέληνος Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, ενώ η επόμενη πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου ακολουθώντας ένα σεληνιακό κύκλο κατά μέσο όρο 29,5 ημερών. Ωστόσο, τον Οκτώβριο αναμένεται να δούμε δύο Πανσελήνους- μία στις 2 Οκτωβρίου και μία στις 31 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Διαστημικό αερόστατο φιλοδοξεί να μεταφέρει επιβάτες στη… στρατόσφαιρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;