Άνοιγμα σχολείων: Τα 5 μέτρα για την επαναλειτουργία τους
Αυτά είναι τα μέτρα που θα ληφθούν για το άνοιγμα σχολείων το φετινό Σεπτέμβριο.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε ότι η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία έχει οριστικοποιηθεί και είναι η 7η Σεπτέμβρη.

“Μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει με όλους τους μαθητές στην τάξη αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και για μαθητές”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως.

Σε ερώτηση σχετική με το εάν οι Δήμοι ή τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα παρέχουν δωρεάν τις υποχρεωτικές μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι ο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να επωμιστεί το κόστος της μάσκας του, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σημείωσε ακόμα ότι η επιτροπή έχει επίσης αποφασίσει «διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμό των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας αυτής». 

Αναφερόμενη στις απουσίες, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να απέχουν οι μαθητές από τη διδασκαλία όταν νοσούν είτε οι ίδιοι, είτε κάποιος με τον οποίο μένουν μαζί. Επιπλέον, αν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα θα μπορεί να απουσιάζει από την παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες.

Η μεταφορά των μαθητών από και προς τι σχολικές μονάδες θα γίνεται αυστηρά με την χρήση μάσκας από όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή από μαθητές, οδηγούς και συνοδούς.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε το εξής: «Όλα αυτά είναι στη βάση των τωρινών δεδομένων. Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα». 

Επιπλέον, για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε και ο κ. Σύψας στο Open αναφέρθηκε σε 5 μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν στα σχολεία.

Τα 5 ειδικά μέτρα που όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστούν στα σχολεία είναι, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, τα εξής:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας (εντός των ημερών θα αποφασιστεί αν θα φορά όλες τις τάξεις του σχολείου, ή αυτές από την Γ’ Δημοτικού και πάνω)
  2. Οι μαθητές δεν θα αλληλεπιδρούν με παιδιά από άλλα τμήματα/τάξεις -Θα έχουν ξεχωριστά διαλείμματα
  3. Αυστηρά μέτρα υγιεινής: καλός αερισμός, απολυμάνσεις, αντισηπτικά
  4. Σχέδιο αντιμετώπισης κρούσματος στο σχολείο
  5. Ειδικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των κυλικείων

Δείτε επίσης: Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου – Είναι οριστικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;