Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου - Είναι οριστικό
Στις 7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία σύμφωνα με το Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, δεν πρόκειται να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στο OPEN, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λέγοντας τα εξής:

«Θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τα οποία να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά, ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε, γιατί για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο ακόμα να το καταλάβουνε, να πλένουμε τα χέρια μας και εκεί που θα πρέπει, εκτός σχολείου όπου είμαστε ή και εντός όπου χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Πέτσας στο OPEN η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά έχει “κλειδώσει” στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν προς τα τέλη Αυγούστου.

Τα δύο σενάρια λειτουργίας

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ομάδα των ειδικών επεξεργάζεται καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων. Όσον αφορά το πρώτο σενάριο πρόκειται για εκ περιτροπής μαθήματα για τις τάξεις που έχουν πάνω από 15 μαθητές, ενώ έχει αρχίσει να προτείνεται από μερίδα λοιμωξιολόγων η χρήση μάσκας για μαθητές άνω των 10 ετών με σκοπό τον περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του ιού στη σχολική κοινότητα.

Το δεύτερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν όπως και τον Μάιο και τον Ιούνιο, με λιγότερα από 15 παιδιά στην τάξη και εκ περιτροπής.

Μαγιορκίνης: «Μοντέλο Μαΐου» στα σχολεία

Χθες, Κυριακή 16 Αυγούστου, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης παραχώρησε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, που υποστήριξε πως θα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά ο τρόπος που μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω ενδεχόμενου δεύτερου κύματος.

Ακόμη, τόνισε πως είναι αρκετά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα τα σχολεία και μίλησε για πιθανότητα μοντέλου Μαΐου με μάσκες, το οποίο θα εισηγηθεί βάσει όσων εφαρμόστηκαν στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες.

Δείτε επίσης: Κανονικά θα ανοίξουν τα ολοήμερα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Τα δύο σενάρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;