Εξεταστική Σεπτεμβρίου: 5 συμβουλές για αποτελεσματικό διάβασμα
Κι όμως υπάρχουν λύσεις για να γίνει το διάβασμά σου πιο αποτελεσματικό!

Η εξεταστική ξεκινά και ενώ εσύ ήσουν διακοπές και απολάμβανες χαλαρές στιγμές, τώρα καλείσαι να δώσεις μαθήματα! Μπορεί βέβαια η υφιστάμενη κατάσταση του κορωνοϊού να έχει αναγκάσει τα Πανεπιστήμια να προσαρμοστούν, διαξάγοντας τις εξετάσεις ηλεκτρονικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διαβάσεις.

Και αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι λίγοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξεταστική επιστρέφοντας από διακοπές (το έχουμε περάσει και ξέρουμε ακριβώς πως νιώθεις!). Όμως, πρέπει να στρωθείς και να ξεκινήσεις διάβασμα για να περάσεις κάποιο μάθημα.

Παρακάτω άλλωστε σου έχουμε μερικές συμβουλές, που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν το διάβασμά σου!

Συμβουλή #1

Έχοντας μπροστά σημειώσεις, βιβλία και διαγράμματα προσπάθησε να εξηγήσεις την ύλη σου σε φίλους, συγγενείς και γενικώς άτομα που δεν ασχολούνται με το αντικείμενο των σπουδών σου. Αν πάλι θέλεις να βοηθήσεις κάποιον συμφοιτητή σου, είναι επίσης μία καλή η ιδέα η οποία θα αποβεί ωφέλιμη εις διπλούν.

Βέβαια αν δεν θέλεις να μοιραστείς την γνώση σου με κάποιον άλλο, μπορείς να την μοιραστείς με… τον καθρέφτη! Μπορείς δηλαδή να πεις αυτά που έμαθες δυνατά κοιτώντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ειδικά αν είσαι ακουστικός ή οπτικός τύπος, αυτό θα ενισχύσει το διάβασμά σου.

Συμμβουλή #2

Μετά από 30 λεπτά συνεχόμενου διαβάσματος μπορείς να κάνεις ένα 5λεπτο διάλειμμα. Επανάλαβε το αρκετές φορές και θα δεις ότι δεν θα καταλάβεις πώς διάβασες τόσο πολύ και πόσο γρήγορα πέρασε ο χρόνος!

Συμβουλή #3

Όσον αφορά τα μαθήματα, αν δεν προλαβαίνεις να δώσεις τα πάντα, καλό είναι να δώσεις προτεραιότητα στα δύσκολα. Φυσικά, είναι σημαντικό να τα δώσεις όλα, αλλά όταν το θέμα έρχεται στην ύλη, είναι σημαντικό να ολοκληρώσεις την ύλη των απαιτητικών μαθημάτων, ώστε να είναι σίγουρο ότι δεν σου μένουν για το επόμενο έτος τα… ζόρικα!

Συμβουλή #4

Όσο δύσκολο και να είναι εν μέσω καλοκαιριού να συγκεντρωθείς, μην αναβάλλεις το διάβασμα για τελευταία στιγμή. Είναι σημαντικό να βγάλεις ένα πρόγραμμα για το διάβασμά σου και να το τηρήσεις, ώστε η εξεταστική σου να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται. Αν τα αφήσεις όλα για την τελευταία στιγμή πριν την εξέταση, τότε μάλλον θα αγχωθείς, ενώ ρισκάρεις να μην περάσεις μαθήματα τα οποία διάβασες, έστω και λίγο.

Συμβουλή #5

Μπορείς να δημιουργήσεις δικά σου τέστ και να τα απαντάς, φυσικά χωρίς να κοιτάς από μέσα και έχοντας προηγουμένως διαβάσει. Μάλιστα, μόλις τα τελειώσεις, επιβράβευσε τον εαυτό σου και κάνε σε αυτόν ένα δωράκι! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μπορείς να βγεις για ένα (καλοκαιρινό) ποτάκι με την παρέα σου ή να παραγγείλεις σουβλάκια μόνο για σένα.

Πανεπιστήμια: Τι εξετάζεται για το νέο ακαδημαϊκό έτος

 

Δείτε επίσης: Αυτός ο φοιτητής διαβάζει 4 συνεχόμενες ώρες για την εξεταστική και σού εξηγεί πώς (Vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;