Πανεπιστήμια: Τι εξετάζεται για το νέο ακαδημαϊκό έτος
Δείτε τι ανέφερε η Αναστασία Γκίκα για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Η εξεταστική Σεπτεμβρίου πλησιάζει και ενώ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες προετοιμάζονται για να εξεταστούν, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εξετάζει τα ενδεχόμενα για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Δεδομένης της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η οποία συνέβη μετά τις 20 Αυγούστου έχει προωθήσει περισσότερο την άποψη της τηλεκπαίδευσης μέχρι το Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή σχεδόν όλο το πρώτο εξάμηνο του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μάλιστα δήλωσε τα εξής:

“Τα πανεπιστήμια έχουν ανεξαρτησία και ουσιαστικά αποφασίζουν από μόνοι τους. Έχουν αναβαθμίσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση»

Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί” αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και πως εξετάζονται 2 σενάρια σχετικά με το άνοιγμά τους.

Τα δύο σενάρια αφορούν είτε την εκ περιτροπής διδασκαλία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως π.χ. η χρήση μάσκας σε μαθητές άνω των 10 ετών.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την στάθμιση των επιδημιολογικών δεδομένων από τους ειδικούς οι οποίοι και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στα τέλη Αυγούστου.

Δείτε επίσης: Πέτσας: Αναμένονται νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;