Κι όμως, οι άντρες και οι γυναίκες ζηλεύουν για διαφορετικούς λόγους στις σχέσεις τους
Μάθαμε τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τους διαφορετικούς λόγους για τους οποίους ζηλεύουν οι άντρες και οι γυναίκες στις σχέσεις τους.

Η ζήλια είναι ένα πολύ ισχυρό συναίσθημα. Μάλιστα, είναι τόσο δυνατό που μπορεί να καταστρέψει μία σχέση. Όμως, τι είναι αυτό που μας κάνει να ζηλεύουμε; Οι άντρες και οι γυναίκες ζηλεύουν για τους ίδιους ή διαφορετικούς λόγους;

Θα σου απαντήσουμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα!

Καταρχάς, όλα είναι θέμα εξέλιξης και φυσικής επιλογής. Οι γυναίκες και οι άντρες έχουν δύο σοβαρούς εξελικτικούς λόγους που υπάρχουν στον πλανήτη. Να αφήσουν πίσω τους αρκετούς απογόνους και να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την καλοπέραση των απογόνων αυτό.

Το πρώτο έργο είναι για τους άντρες. Γι αυτό έχουν ως στόχο να κατακτήσουν όσο περισσότερα θηλυκά γίνεται και (στους ανθρώπους) να αρέσουν σε μεγαλύτερο αριθμό γυναικών. Ενώ, οι γυναίκες στρέφονται στο να βρουν άτομα που μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία και προσοχή που πιστεύουν ότι χρειάζονται τα παιδιά τους.

Με βάση αυτά τα δύο βασικά έργα που έχουν να επιτελέσουν τα δύο φύλλα, διαχωρίζονται και οι λόγοι για τους οποίους ζηλεύουν!

Οι άντρες θέλουν να είναι σίγουροι!

Οι άντρες έχουν σαν μεγαλύτερη “απάτη” τη σωματική επαφή από τη συναισθηματική. Θεωρούν, δηλαδή, ότι η σεξουαλική επαφή είναι σημαντικότερη και όταν δουν σημάδια που τους κάνουν να πιστεύουν ότι σε ελκύει κάποιος σεξουαλικά, τότε, θα ζηλέψουν αρκετά.

Οι γυναίκες θέλουν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους

Και γι αυτό θέλουν έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό. Θέλουν να ξέρουν ότι ο άνθρωπος που είναι δίπλα τους θα τους χαρίσει την ασφάλεια και τη σιγουριά που χρειάζονται για να κάνουν παιδιά. Οπότε, ίσως, να πάρουν πιο σοβαρά μία εκδήλωση φλερτ του συντρόφου τους σε κάποιο τρίτο άτομο.

Πάντως, ευθύνεται και η κάθε σχέση

Όλες οι σχέσεις δεν είναι ίδιες!

Ο τρόπος που λειτουργεί κάθε σχέση, οι ισορροπίες που υπάρχουν και διάφοροι άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που θέτουν βασικά όρια για τα επίπεδα ζήλιας. Μπορεί σε μία σχέση, ο σύντροφός σου να μη σου έχει δώσει σημάδια για να ζηλεύεις, ενώ σε μία άλλη να σε κάνει συνέχεια να ζηλεύεις.

Οπότε, οι δύο βασικές διαφορές που αναφέραμε παραπάνω μπορεί να μην ισχύουν σε πολύ συγκεκριμένες σχέσεις!

Δες ακόμα: 4 συμβουλές για να δημιουργήσεις μία δυνατή σχέση με το ταίρι σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;