4 συμβουλές για να δημιουργήσεις μία δυνατή σχέση με το ταίρι σου
Συμβουλές για να δημιουργήσεις ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς με τη σχέση σου.

Η αλήθεια είναι πως οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα είναι δύσκολες και απαιτούν πολλή δουλειά. Ωστόσο, αυτό που της καθιστά δύσκολες δεν είναι η δουλειά που απαιτείται για να χτιστούν, αλλά το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε μία σχέση με την πάροδο του χρόνου. Και φυσικά, μία σχέση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ερωτική, θέλει διαρκώς δουλειά, υποχωρήσεις, συζητήσεις και γενικώς χρόνο.

Αν λοιπόν είσαι με έναν άνθρωπο, τον οποίο δε θέλεις να χάσεις, τότε παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για να κάνεις πιο δυνατή τη σχέση σου. Αν πάλι βρίσκεσαι στο ξεκίνημα μίας σχέσης, αλλά πιστεύεις πολύ στη χημεία που υπάρχει μεταξύ σας, τότε επίσης θα σού φανεί εξίσου ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο.

Ας δούμε λοιπόν 5 συμβουλές σχέσεις που θα κάνουν τη σχέση σου ακόμη πιο δυνατή!

1. Να είσαι ενεργός ακροατής

Όλοι έχουμε προβλήματα- άλλοι μεγαλύτερα και άλλοι μικρότερα. Ωστόσο, όταν επιλέγουμε κάποιον ή κάποια για σύντροφο, θέλουμε να είναι εκεί για εμάς και αυτό συμπεριλαμβάνει να ακούει τα προβλήματά μας.

Τι εννοούμε όμως με τη φράση “ενεργός ακροατής”; Εννοούμε ότι πρέπει να ενδιαφέρεσαι για τον άλλον πραγματικά, να ακούς προσεκτικά τα προβλήματά του, όσο χαζά και ανιαρά και να ακούγονται και να προσπαθείς να τον βοηθήσεις να βρει μία λύση. Όταν αυτός εξηγεί μάλιστα ένα πρόβλημα, είναι καλό να κάνεις ερωτήσεις τις στιγμές που δεν καταλαβαίνεις κάποια πράγματα αφενός για να τα κατανοήσεις και αφετέρου, γιατί έτσι θα δείξεις ότι -ναι!- ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματά του.

2. Να είσαι ευάλωτος/ ευάλωτη

Πολλές φορές νομίζουμε ότι το να είμαστε συναισθηματικά ευάλωτοι μπροστά σε κάποιον είναι δείγμα αδυναμίας. Όταν όμως αυτός ο κάποιος είναι ο/η σύντροφός μας, τότε επιβάλλεται να δείχνουμε τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες μας.

Αν θέλουμε να έχουμε μία ουσιώδη και δυνατή σχέση, είναι απαραίτητο ο άλλος σταδιακά να γνωρίσει τους φόβους, τις αδυναμίες, αλλά και την σκοτεινή μας πλευρά. Και φυσικά, δε γίνεται αυτό να είναι μονόπλευρο. Αντιθέτως, αυτό είναι κάτι που σταδιακά πρέπει να βγει και από το ταίρι σας ή τουλάχιστον να το απαιτήσετε από αυτό. Άλλωστε, αν ο άλλος γνωρίζεις τις αδυναμίες, τους φόβους και τα ελαττώματά σας, μόνο τότε θα μπορέσει να σας αποδεχτεί έτσι ακριβώς όπως είστε: με τα καλά και τα κακά σας.

3. Κάνε ένα… meeting!

Μία πολύ ωραία ιδέα είναι μία φορά το χρόνο να κάνετε κάτι σαν τα επαγγελματικά meetings, αλλά για τη σχέση σας. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή εκείνη την ώρα θα την αφιερώσετε αποκλειστικά στη σχέση σας, σε όσα πήγαν καλά και όσα δε θα θέλατε να επαναλάβετε. Φυσικά, μιλάμε για μία πολιτισμένη συζήτηση, στην οποία θα αναφερθούν τόσο καλά όσο και κακά πράγματα που θέλετε να αποβάλλετε και είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για όσους συγκατοικούν ή εν πάσει περιπτώσει έχουν μία πιο σοβαρή σχέση.

4. Και με τους τσακωμούς τι θα γίνει;

Αρχικά, οι τσακωμοί όταν δεν είναι πιο συχνοί από τις ήρεμες στιγμές ενός ζευγαριού, είναι κάτι φυσικό. Για αυτό το λόγο άλλωστε δε χρειάζεται να φρικάρεις με αυτούς. Ωστόσο, όσο ασήμαντοι ή σημαντικοί και να είναι πρέπει να τα βρίσκετε μετά από τους τσακωμούς και συζητάτε το λόγο για τον οποίο μαλώσατε, ώστε να μην επαναλαμβάνετε ο τσακωμός. Αν τα βρίσκετε επιφανειακά, δηλαδή χωρίς συζήτηση του προβλήματος, τότε ίσως απομακρυνθείτε και “ψυχρανθείτε” μεταξύ σας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία τεράστια ρήξη και εν τέλει σε χωρισμό.

Δείτε επίσης: 5 (απλά) πράγματα που μπορείς να κάνεις φέτος το καλοκαίρι με τη σχέση σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1