Η Dua Lipa απάντησε για τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας»
Πώς τοποθετείται η Dua Lipa απέναντι στους επικριτές της - Τι λέει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή της

Η 25χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια, Dua Lipa, με καταγωγή από το Κόσοβο, που ζει στη Βρετανία, μοιράστηκε πρόσφατα μια φωτογραφία με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» σε Instagram και Twitter, διχάζοντας αρκετά τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πληθώρα χρηστών των social media από την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, με πολλούς από αυτούς να επικρίνουν την τραγουδίστρια και να την κατηγορούν ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, η ανάρτησή της «παρερμηνεύτηκε σκόπιμα», κι η ίδια απλώς ήθελε να αναδείξει την καταγωγή της και όχι να προκαλέσει μίσος, διαχωρίζοντας τη θέση της με τον «εθνικό αυτονομισμό».

Με νέα της ανάρτηση, λοιπόν, η Dua Lipa προσπάθησε να διευκρινίσει τι ήθελε να πει, γράφοντας:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa) στις

“Η προηγούμενή μου ανάρτηση δεν είχε ποτέ σκοπό να υποκινήσει το μίσος. Με στεναχωρεί και με θυμάνει που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από κάποιες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που εγώ απορρίπτω εντελώς.

Κάθε φορά που αναρτώ κάτι για το Κόσσοβο, τα social media μου “τρελαίνονται” ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσσόβου.

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους”.

Cover Photo: Instagram

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Είσαι ανιστόρητη»: Η Καίτη Γαρμπή απαντά στη Dua Lipa για τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;