«Είσαι ανιστόρητη»: Η Καίτη Γαρμπή απαντά στη Dua Lipa για τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας»
Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση της Dua Lipa με τον χάρτη της "Μεγάλης Αλβανίας" που φτάνει μέχρι Θεσπρωτία, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα

H 25χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια, Dua Lipa, με καταγωγή από το Κόσοβο, που ζει στη Βρετανία, μοιράστηκε πρόσφατα μια φωτογραφία με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» σε Instagram και Twitter, διχάζοντας αρκετά τους διαδικτυακούς της φίλους.

Τα post που έκανε τις προάλλες η σταρ με τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας σε Instagram και Twitter έχει αποσπάσει χιλιάδες αντιδράσεις, ενώ στο Instagram συγκεκριμένα 552.000 likes και εκατοντάδες σχόλια.

Η ανάρτηση της Dua Lipa που “σήκωσε” θύελλα αντιδράσεων στα social:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

au•toch•tho•nous adjective (of an inhabitant of a place) indigenous rather than descended from migrants or colonists

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa) στις

Σε μια κίνηση, λοιπόν, που προκαλεί αμφιλεγόμενα σχόλια, η Dua Lipa δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία, η οποία προβάλει το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014, συνοδεύοντάς το με την λεζάντα: «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

Τα πρόσωπα της δημοσίευσης

Τα δύο πρόσωπα που απεικονίζονται στο λάβαρο των Αλβανών είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους, Ισμαήλ Κεμάλι, και του Αλβανού πολεμιστή, Ίσα Μπολετίνι, εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910.

Στο κάτω μέρος γράφεται η λέξη «Autochthonous», δηλαδή «Αυτόχθονες», δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν, δεδομένου ότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.

Matrix: Η θρυλική ταινία του 1999 επιστρέφει στους Κινηματογράφους – Πού θα προβάλλεται

Οργή για την ανάρτηση της Dua Lipa – Κατηγορίες για εθνικισμό

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

back by popular demand ??‍♀️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa) στις

Σύμφωνα με πολλούς, ο χάρτης που δημοσίευσε τις προάλλες η γνωστή τραγουδίστρια απεικονίζει μια εθνικιστική ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία προωθεί την ενοποίηση όλων των βαλκανικών εδαφών που έχουν σημαντικό αλβανικό πληθυσμό.

Πολλοί ήταν εκείνοι δε που την κατηγόρησαν ότι «δείχνει συμπάθεια απέναντι στον φασισμό», καθώς η μόνη φορά που υπήρχε η διευρυμένη Αλβανία ήταν ως υποτελές κράτος κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι οπαδοί της pop μουσικής στο Twitter μάλιστα, δήλωσαν έκπληκτοι που το είδωλό τους χαρακτηρίζεται «φασίστρια», ενώ ορισμένοι χρήστες, άρχισαν να προωθούν το hashtag #cancelDuaLipa.

Άλλοι βέβαια, υπερασπίστηκαν την νεαρή τραγουδίστρια, λέγοντας ότι το μήνυμά της παρερμηνεύτηκε. 

Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πληθώρα χρηστών των social media από την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, με πολλούς από αυτούς να επικρίνουν την τραγουδίστρια και να την κατηγορούν ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού».

«Είσαι ανιστόρητη»: Η Καίτη Γαρμπή απαντά στη Dua Lipa για τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας»

Μια από τις αιχμηρές απαντήσεις στην πρόσφατη ανάρτηση της Dua Lipa ήρθε πριν λίγες ώρες από τη γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, Καίτη Γαρμπή, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό της στο Twitter, γράφοντας τα εξής:

«Αν-ι-στό-ρη-το, επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση».

Cover Photo: Instagram

Δείτε κι αυτό:

Η Nicki Minaj περιμένει το πρώτο της παιδί (Photos)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;