Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στα θέματα Οικονομίας (ΑΟΘ)
Πανελλήνιες 2020: Δείτε τις απαντήσεις στην Οικονομία (ΑΟΘ) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στα θέματα Οικονομίας (ΑΟΘ)

Mε την εξέταση των υποψηφίων σε Χημεία (νέο και παλαιό σύστημα), Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι Πανελλήνιες 2020..

Αναλυτικότερα, σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2020 εξετάζονται στα τελευταία μαθήματα, που είναι: Για τους υποψήφιους που δίνουν με το νέο σύστημα, η Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και το μάθημα της Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα Πανελληνίων, θα εξεταστούν επίσης στη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – ΑΟΘ (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στα θέματα Οικονομίας (ΑΟΘ) – ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΘΕΜΑ Α

Α1. α. Σωστό

β. Λάθος
γ. Λάθος
δ. Σωστό
ε. Λάθος

Α2. δ
Α3. α

ΘΕΜΑ Β

Β1:

Η παραγωγή προϋποθέτει τη χρησιμοποίηση παραγωγικών συντελεστών. Τη διαδικασία της παραγωγής αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις. Αυτές αποφασίζουν για το είδος και τις αναλογίες των συντελεστών που μπορούν να συνδυάσουν για την παραγωγή των διάφορων προϊόντων. Στις αποφάσεις της επιχείρησης σημαντικός παράγοντας είναι ο χρόνος. Η οικονομική επιστήμη διακρίνει δύο περιόδους παραγωγής, τη βραχυχρόνια και τη μακροχρόνια.

Βραχυχρόνια περίοδος είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η επιχείρηση δεν μπορεί να μεταβάλει την ποσότητα ενός ή περισσότερων από τους συντελεστές που χρησιμοποιεί. Δηλαδή, στην περίοδο αυτή άλλοι συντελεστές είναι σταθεροί και άλλοι μεταβλητοί. Σταθεροί είναι αυτοί που η ποσότητά τους δεν μπορεί να μεταβληθεί στη βραχυχρόνια περίοδο και είναι συνήθως, αλλά όχι απαραίτητα, τα μηχανήματα, η τεχνολογία, η γη και γενικά ο κεφαλαιουχικός εξοπλισμός. Μεταβλητοί συντελεστές είναι αυτοί που η ποσότητά τους μπορεί να αυξομειωθεί, όπως οι πρώτες ύλες, εργασία κτλ

Μακροχρόνια περίοδος είναι το χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο η επιχείρηση μπορεί να μεταβάλει τις ποσότητες όλων των παραγωγικών συντελεστών. Όλοι οι συντελεστές είναι επομένως μεταβλητοί.

Β2:

(α) Οι έννοιες της βραχυχρόνιας και της μακροχρόνιας περιόδου δεν αντιστοιχούν σε κάποια συγκεκριμένη ημερολογιακή περίοδο. Η διάκριση γίνεται με βάση τη δυνατότητα προσαρμοστικότητας των συντελεστών που χρησιμοποιεί η κάθε επιχείρηση, και αυτό εξαρτάται κυρίως από το αντικείμενο και το μέγεθος της επιχείρησης.

(β) Έτσι, μια αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται περισσότερο χρόνο, για να μεταβάλει όλους τους παραγωγικούς της συντελεστές, από μια βιομηχανία τροφίμων. Συνεπώς, η βραχυχρόνια περίοδος γι’ αυτήν την επιχείρηση είναι συγκριτικά μεγαλύτερη. Στο κεφάλαιο αυτό θα ασχοληθούμε με την παραγωγή στη βραχυχρόνια περίοδο.

Οι παραπάνω απαντήσεις βρίσκονται στην σελίδα 53 Ενότητα 2. Χρονικός ορίζοντας της επιχείρησης.

Δείτε ΟΛΕΣ τις απαντήσεις των θεμάτων στο ΑΟΘ ΕΔΩ! 

Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα που έπεσαν σε Οικονομία και ΑΟΘ

Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα.

Για τα θέματα ‘ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ’ πατήστε ΕΔΩ.

Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα.

Για τα θέματα ‘ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Ημερήσια)’ πατήστε ΕΔΩ.

Για τα θέματα ‘ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Εσπερινά)’ πατήστε ΕΔΩ.

Πανελλήνιες 2020: Live σχολιασμός για τα θέματα ΑΟΘ και Οικονομίας στο Neolaia.gr (Video)

Πώς ήταν, όμως, τα θέματα για το μάθημα του ΑΟΘ και της Οικονομίας, από άποψη δυσκολίας; 

Σχολιασμός θεμάτων και λεπτομέρειες για το μάθημα ΑΟΘ και Οικονομίας από το ΝΕΟ Φροντιστήριο, σε συνεργασία και LIVE συνομιλία με το Neolaia.gr!

Μας μίλησε για όλα ο κύριος Μπακαλίδης Γιώργος, Οικονομολόγος και Υπεύθυνος του μαθήματος Οικονομίας στο Νέο Φροντιστήριο στα Πατήσια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πανελλήνιες 2020: Αυλαία για τα ΓΕΛ

Πρόκειται για την τελευταία ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού, καθώς ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα, τα οποία θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2020 αναμένονται στις 10 Ιουλίου, προκειμένου μετά να ακολουθήσει η κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Φέτος, ο αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα εισαχθούν στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται σε 77.970.

Παραμείνετε συντονισμένοι/-ες στο Neolaia.gr για όλα τα νέα σχετικά με τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
2'
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
2'
0 - 0
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
2'
18 - 24
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;