Taylor Swift: Απαιτεί την αφαίρεση αγαλμάτων ρατσιστικών ιστορικών προσώπων στο Τενεσί
Η Taylor Swift απαιτεί την αφαίρεση αγαλμάτων προς τιμήν δύο ρατσιστικών ιστορικών προσώπων στο Τενεσί.

Στα πλαίσια του κινήματος Black Lives Matter, που πυροδότησε πληθώρα διαδηλώσεων μετά τον άδικο χαμό του George Floyd, η Taylor Swift χρησιμοποίησε ως μέσο το Twitter για να ενημερώσει τους φαν της, πως απαιτεί από την κομητεία του Τενεσί, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα της, την αφαίρεση δύο αγαλμάτων που τιμούν δύο ρατσιστικά ιστορικά πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αγάλματα των Edward Carmack και Nathan Bedford Forest. Το άγαλμα του Edward Carmack σύμφωνα με tweet της Taylor Swift καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ η ίδια χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ιστορικό πρόσωπο ως ένα λευκό, ρατσιστή εκδότη. Όσον αφορά το Nathan Bedford Forest, η Taylor Swift αναφέρθηκε στο πρόσωπό του ως ένα αιμοδιψή και εκδικητικό άνθρωπο, που συμμετείχε στην οργάνωση των Ku Klux Klan.

Η ίδια τόνισε βέβαια ότι  αφαιρώντας αγάλματα δε γίνεται να πάρουμε πίσω τα χρόνια της συστημικής καταπίεσης, βίας και μίσους που έχουν υποστεί οι έγχρωμοι, αλλά ίσως μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε όλους τους επισκέπτες του Τενεσί, αλλά και τους κατοίκους του Τενεσί να νιώθουν ασφαλείς και όχι μόνο τους λευκούς.

Δείτε επίσης: Miss Americana: Μία βουτιά στο μυαλό της Taylor Swift

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;