Miss Americana: Μία
Η Taylor Swift μας επιτρέπει να μπούμε στον κόσμο της με ένα ντοκιμαντέρ που εξηγεί πολλά για την καριέρα της και την απόφασή της να πάρει πολιτική θέση.

Η Taylor Swift είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες σταρ της μουσικής βιομηχανίας. Η καριέρα της ξεκίνησε στην ηλικία των 16 και μέχρι και σήμερα φαίνεται να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Υπήρχαν περίοδοι που είχε τα κάτω της, αλλά τα επιτεύγματά της είναι πραγματικά απίστευτα. Μη ξεχνάς ότι είναι η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να κατακτήσει δύο Grammy για το Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς. Τώρα, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “Miss Americana”, βλέπουμε τι κρύβεται πίσω από την Taylor Swift, την pop σταρ, και βουτάμε στην Taylor Swift, τον άνθρωπο.

Το “Miss Americana” έρχεται δια χειρός της πολυβραβευμένης Lana Wilson και έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Sundance. Οι κριτικές από το φεστιβάλ ήταν ιδιαίτερα θετικές και, επιτέλους, το ντοκιμαντέρ υπάρχει για να το δεις στο Netflix. Και δεν πρέπει να το χάσεις!

Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει από την αρχή της καριέρας της νεαρής τραγουδίστριας. Μας δείχνει μία Taylor που έχει μάθει να είναι πάντα το “καλό κορίτσι”. Να περιμένει το χειροκρότημα και να δουλεύει σκληρά για να πετύχει τους στόχους της. Ο κόσμος της θα χαλάσει το 2009 όταν στα MTV VMAs, ο Kanye West θα την διακόψει, καθώς παραλαμβάνει το βραβείο για το καλύτερο βίντεο κλιπ από γυναίκα τραγουδίστρια.

Ήταν ένα από τα πολλά χτυπήματα που δέχθηκε στη διάρκεια της καριέρας της. Άλλα έχουν να κάνουν με την προσωπική της ζωή και τις διάφορες διάσημες σχέσεις της. Άλλα με το ότι χαρακτηρίστηκε ως αυταρχική στη δουλειά της και ότι υπολογίζει κάθε της κίνηση και βήμα. Μία ακόμη μεγάλη αρνητική κριτική ήταν η άρνηση της να πει την πολιτική της άποψη δημόσια.

Η 26χρονη, τότε, Taylor όλα αυτά τα είδε σαν ένα χτύπημα που δεν μπορούσε να ξεπεράσει και κρύφτηκε από όλους και από όλα. Η κοπέλα που είχε μάθει να ζει με τα μπράβο των γύρω της και με το να κάνεις τους πάντες να την χειροκροτούν, έχασε ακριβώς αυτό. Έχασε την επιβράβευση που αποζητούσε μία ζωή.

Και μετά, επέστρεψε πιο δυνατή από ποτέ!

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις τις 10 πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το “Miss Americana”!

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται σε πολύ σημαντικές στιγμές της καριέρας της Swift, ενώ βλέπουμε αποσπάσματα από την δημιουργία του 6ου της άλμπουμ, Reputation, αλλά και του 7ου άλμπουμ της, Lover. Αυτά τα στιγμιότυπα, διακόπτονται από στιγμές που η Taylor μιλάει απευθείας στην κάμερα και άλλες που μας δείχνουν κομμάτια από την πολυετή καριέρα της. Σίγουρα κρύβει αρκετά πράγματα από τη ζωή της που η γνωστή τραγουδίστρια δεν ήθελε να μας δείξει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το ντοκιμαντέρ δεν μας δείχνει μία πιο προσιτή και ανθρώπινη πλευρά της γνωστής pop σταρ.

Μέσα από αυτό το ταξίδι ενηλικίωσης η Taylor Swift έφτασε εδώ που είναι σήμερα. Έγινε μία γυναίκα που ξέρει τι είναι αυτό που θέλει, που δε φοβάται να πει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό και θέλει να δουλέψει όσο μπορεί γιατί ξέρει ότι “είναι, ίσως, η τελευταία φορά που μπορώ να αποδεχτώ τόσο μεγάλη επιτυχία”. Κι αυτό γιατί η μουσική βιομηχανία απομακρύνει σε ένα “νεκροταφείο ελεφάντων” τις γυναίκες άνω των 35.

Η πολιτικοποίηση της Taylor ήρθε σαν φυσική συνέπεια αυτού του ταξιδιού. Ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο των προσωπικών της μαχών για να φτάσει στην κορυφή. Πλέον, δε φοβάται τίποτα. Πέρασε πολλά πίσω από τις κάμερες (ο καρκίνος της μητέρας της, η εμμονή της να μείνει αδύνατη, η σεξουαλική παρενόχληση και το δικαστήριο), που την έκαναν πιο δυνατή και έτοιμη για να δώσει τις μάχες που ξέρει ότι αξίζουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

So it’s finally out! #MissAmericana is on @netflixfilm and I’m really excited for you to see it. I want to thank @lanawilson for her endless curiosity and for wanting to make this film. It’s pretty wild to be sharing this much of my life because it’s pretty scary to be vulnerable! (understatement of the century) But I’m also so grateful to the critics and journalists who have so thoughtfully watched and reflected on the film. ?????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift) στις

Το ντοκιμαντέρ μπορεί να μας δείχνει μόνο ένα μικρό peak πίσω από την κουρτίνα, αλλά έχει πολλά να πει για την μουσική βιομηχανία, τη θέση μίας γυναίκας σε αυτή, την αγάπη, αλλά και την Αμερική του Donald Trump. Οι φανς της τραγουδίστριας θα το λατρέψουν και αυτοί που την περιφρονούν θα καταλάβουν ότι, τελικά, δεν πρέπει. Ότι η ms. Swift αξίζει κάθε βραβείο που της έχει δοθεί. Αξίζει κάθε στιγμή μπροστά από τους προβολής και τα φώτα.

Δεν είναι μόνο αυτό το 16χρονο κορίτσι με τα ξανθιά μαλλιά και τα μπλε μάτια γεμάτο όνειρα. Μόνο που, τώρα, αυτό το κορίτσι είναι γυναίκα και είναι έτοιμη να πολεμήσει τον “BIG BAD MAN” που τα βάζει με τους θαυμαστές της, με τη χώρα της και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ στο Netflix, είμαι σίγουρος πώς στον Donald Trump η γνωστή υπηρεσία streaming θα αρέσει κατά 25% λιγότερο!

Και κλείνω με το πιο πολιτικοποιημένο τραγούδι της ms. Swift μέχρι σήμερα. Με αυτό που επέλεξε και η ίδια να κλείσει το ντοκιμαντέρ της!

Only The Young, λοιπόν! Γιατί εκεί είναι το μέλλον μας και οι ελπίδες μας!

Δες ακόμα: Miss Americana: Η Taylor Swift βγάζει ντοκιμαντέρ στο Netflix και εδώ θα δεις το trailer!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1