Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν Jumbo, ΙΚΕΑ, Κωτσόβολος, Plaisio και Public
Άρση μέτρων: Αναλυτικά οι ημερομηνίες για την επαναλειτουργία των μεγάλων καταστημάτων

Aπό σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, ξεκίνησε η πρώτη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και άνοιξαν και τα πρώτα καταστήματα, ενώ τα μέσα μαζικής μετακίνησης, λειτουργούν από σήμερα, με νέους κανόνες απόστασης.

Άρση μέτρων – Τα καταστήματα που άνοιξαν από σήμερα, 4 Μαΐου:

Αρχικά, σήμερα άνοιξαν οι εταιρείες λιανικού εμπορίου, όπως είναι οι παρακάτω:

-βιβλιοπωλεία και σημεία πώλησης εφημερίδων και γραφικής ύλης

-καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού

-καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού

-Ανθοπωλεία και φυτώρια

-Κομμωτήρια και κουρεία

-Κέντρα αισθητικής -ΚΤΕΟ

-Οπτικά

-Καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας και

-Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν Jumbo, ΙΚΕΑ, Κωτσόβολος, Plaisio και Public

Σήμερα ανοίγουν μια σειρά από καταστήματα, ενώ το σχέδιο προβλέπει ότι στις 11 Μαΐου 2020 θα ανοίξει το υπόλοιπο λιανεμπόριο. (Πρόκειται για το δεύτερο στάδιο που θα εφαρμοστεί στις 11 Μαΐου και στο οποίο επανεκκινούν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου με τους ίδιους κανόνες της πρώτης φάσης. Επανέρχονται στις λαϊκές τα βιομηχανικά είδη και επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών, με μάσκες και γάντια.)

IKEA – Πότε ανοίγουν

Τα IKEA ανοίγουν στις 11 Μαΐου 2020. «Λαμβάνουμε υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής, σε όλους τους τομείς και να σας υποδεχτούμε ξανά στα Καταστήματα και τα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών μας από Δευτέρα 11 Μαΐου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του facebook.

JUMBO – Πότε ανοίγουν

Τα Jumbo ανήκουν σε εκείνες τις επιχειρήσεις που επίσης αναμένεται να ανοίξουν στις 11 Μαΐου 2020.

Σύμφωνα με ανάρτηση του καταστήματος στο Facebook, τα Jumbo ανοίγουν επίσημα στις 11/05, με ωράριο 10:00 με 21:00.

Ποια καταστήματα Jumbo θα μείνουν κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν τα Jumbo, που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα και συγκεκριμένα τα εξής καταστήματα:

Σπάτα (Smart Park)

Ίλιον (Escape Center)

Πάτρα (Veso Mare)

Μαρούσι Avenue

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά κέντρα προγραμματίζεται να ανοίξουν 1η Ιουνίου 2020.

Public – Πότε ανοίγουν

Τα Public άνοιξαν σήμερα (Δευτέρα 04/05), ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως βιβλία, ηλεκτρονικά, κινητά, γραφική ύλη, κομπιούτερ, αξεσουάρ τηλεφωνίας.

Plaisio – Πότε ανοίγει

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Plasio, ανοίγει από σήμερα (04/05):

“4/5 ανοίγουμε όλα μας τα καταστήματα εκτός του Μall και του Athens Heart Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-21:00 & Σάββατο 10:00-20:00.”

ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ – Πότε ανοίγει

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

“Επιστρέφουμε τη Δευτέρα 04/05! Στα καταστήματά μας έχουν ληφθεί κατ’ ελάχιστον όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τις αρχές για την ασφαλή περιήγηση και εξυπηρέτησή σας. Στην είσοδο των καταστημάτων δίνονται κάρτες εισόδου για ελεγχόμενη ροή των επισκεπτών, τηρείται κατ’ ελάχιστον απόσταση 2μ, αντισηπτικά υγρά βρίσκονται σε διάφορα σημεία εντός των καταστημάτων, έχουν τοποθετηθεί Plexiglass στα ταμεία και στους χώρους service & παραλαβής εμπορευμάτων ενώ μπορείτε να ολοκληρώσετε την αγορά σας ανέπαφα με χρήση κάρτας με την υπηρεσία Pay Express και να λάβετε την απόδειξή σας με sms. Επιπλέον, οι χώροι καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σας παρακαλούμε με τη σειρά μας να τηρείτε αυστηρά τα μέτρα ατομικής ευθύνης και υγιεινής και προτείνουμε να εισέρχεστε με μάσκα στα καταστήματά μας.”

Για τα καταστήματα που άνοιξαν από σήμερα, Δευτέρα 04/05

Άρση μέτρων: Το ωράριο λειτουργίας έχει τροποποιηθεί και είναι το εξής:

H έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων μεταφέρεται στις 10.00 π.μ. με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση, τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων, αλλά εφόσον είναι αναγκαία τότε επιτρέπεται χρήση του 40% των προβλεπόμενων ατόμων ενώ αν το κατάστημα έχει κυλιόμενες δεν επιτρέπεται στους πελάτες η χρήση του ανελκυστήρα

Για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας. Προσέλευση πελατών μόνο με ραντεβού και καταχώρηση τους σε κατάλογο που θα συντάσσει η επιχείρηση κατά την έναρξη καθημερινής λειτουργίας. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής.

Το ωράριο λειτουργίας απελευθερώνεται από τις 7.00 – 22.00 τις καθημερινές και από τις 7.00 – 21.00 τα Σάββατα. Ισχύουν οι περιορισμοί συγκέντρωσης προσώπων των λιανεμπορίου. Σε περίπτωση περισσοτέρων τους ενός επιπέδων, δεν επιτρέπεται παρουσία άνω του ενός ατόμου 1 / 10 τ.μ.

Άρση μέτρων: Νέο ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα:

-Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν στις 10 π.μ.‬ στην Περιφέρεια Αττικής (πλην των νησιών) και στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

-Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής μπορούν να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο από τις ‪7 π.μ‬ έως τις 10 μ.μ‬ και το Σάββατο από τις 7 π.μ έως τις 9 μ.μ.

-Οι επιχειρήσεις τροφίμων θα λειτουργούν 7 π.μ με 9 μ.μ από Δευτέρα έως Παρασκευή και 7 π.μ με 8 μ.μ τα Σάββατο (το ωράριο αυτό ισχύει έως τις 9 Μαΐου)

Άρση μέτρων – Ποιες υπηρεσίες απαγορεύονται:

Απαγορεύεται η παροχή υπηρεσιώνόπως μασάζ, πιλάτες, personal training.

Παραμένουν σε ισχύ οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών για τις τουριστικές περιοχές ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όσον αφορά στην τήρηση των αποστάσεων στις επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν, αυτές έχουν ως εξής:

Στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου έως 20 τ.μ. 4 άτομα, από 20 τ.μ. – 100 τ.μ. 4 άτομα + 1 άτομο / 10 τ.μ. και άνω των 100 τ.μ. 12 άτομα + 1/ 15 τ.μ.

Άρση μέτρων – Κανόνες ασφαλείας

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας, δηλαδή, την αναλογία των τετραγωνικών μέτρων ως προς τους παρευρισκόμενους στους χώρους, την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, την τήρηση καταλόγου που αφορά στα ραντεβού των πελατών – όπου απαιτείται – και τα ατομικά μέσα προστασίας, δηλαδή τη μάσκα και την υγιεινή των χεριών.

Πού είναι και πού ΔΕΝ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Σύμφωνα με τα μέτρα δημόσιας υγείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η χρήση μάσκας δε θα είναι υποχρεωτική σε σειρά εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γραφείων και επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, απλή σύσταση για χρήση μάσκας, χωρίς αυτή να είναι υποχρεωτική γίνεται για κοινό και εργαζόμενους, ενηλίκους και ανηλίκους στα εξής μέρη:

  • σχολεία,
  • φροντιστήρια,
  • πανεπιστήμια,
  • εκκλησίες και λοιπούς χώρους λατρείας και
  • καταστήματα λιανικής

Στα σούπερ μάρκετ και στα κομμωτήρια, υποχρεωτικά θα φορούν μάσκες μόνο οι εργαζόμενοι, ενώ, για τους πελάτες γίνεται απλώς σύσταση.

Αντίθετα, υποχρεωτική είναι η χρήση μασκών για κοινό και εργαζόμενους σε:

  • ανελκυστήρες,
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί,
  • νοσοκομεία,
  • ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα

Όσον αφορά τις καφετέριες, εστιατόρια και λοιπούς χώρους εστίασης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους για τους εργαζόμενους. Πέρα από τη χρήση της μάσκας, όμως, επιβεβλημένη κρίνεται η υγιεινή των χεριών και η απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, στα super market, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λ.π. δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό. Στα γραφεία ισχύει ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. και η απόσταση 1,5 μ.

Οφείλουν να αναρτήσουν στην είσοδο πινακίδα για τον επιτρεπόμενο εντός του χώρου ατόμων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πέτσας για επιδόματα, προσλήψεις, ενοίκια & ενίσχυση της οικονομίας – Τι ανακοινώθηκε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;