Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια
Τι θα γίνει με Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

Σήμερα, Τρίτη 28/04, πραγματοποιήθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο ο ίδιος ανακοίνωσε αναλυτικά το κυβερνητικό σχέδιο για το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, λόγω κορωνοϊού.

Δείτε παρακάτω όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την άρση των μέτρων:

Μητσοτάκης: Τέλος τα SMS από 4 Μαΐου – Όσα ανακοίνωσε για την άρση των μέτρων (Ημερομηνίες)

11 Μαΐου στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου, ενώ μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.

Έτσι, στην Τρίτη Λυκείου ξεκινάνε τα μαθήματα από 11 Μαΐου, ενώ την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 18 Μαϊού, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα οι υπόλοιπες τάξεις του λυκείου.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι δυνατόν- τον συγχρωτισμό, σημειώνοντας πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχίσει να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία

Σχετικά με Δημοτικά και νηπιαγωγεία, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά, αν και ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, «μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αύριο (Τετάρτη 29/04) θα γίνει πιο αναλυτική ενημέρωση από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία βρίσκεται «σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών».

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Κοινή συνέντευξη Τύπου Κεραμέως με Τσιόδρα – Πότε θα γίνει

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άρση μέτρων – ΜΜΜ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα – Τι ανακοινώθηκε για τα ΙΧ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
20'
1 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
20'
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;