4 Έλληνες ποιητές που δε γίνεται να μη διαβάσεις μία φορά στη ζωή σου
Μερικοί Έλληνες ποιητές που σημάδεψαν με την γραφή τους την ελληνική διανόηση...

Η αλήθεια είναι πως η ελληνική ποίηση αποτελεί τη λυδία λίθο της ελληνικής διανόησης, αφού αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες ποιητές λοιπόν οι οποίοι χαίρουν μεγάλης εκτίμησης, ενώ η ανάγνωση των έργων τους μπορεί να προσφέρει μεγάλη απόλαυση.

Παρακάτω σού συστήνουμε 5 Έλληνες ποιητές, οι οποίοι αξίζουν σίγουρα τον χρόνο σου, καθώς αποτελούν ορόσημο της ελληνικής διανόησης, αλλά και της ποιητικής δημιουργίας.

Ας τους δούμε!

1. Κ. Π. Καβάφης

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης, αν και έζησε ολόκληρη τη ζωή του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και δεν ήρθε στην Ελλάδα παρά ελάχιστες φορές θεωρείται ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους και σημαντικούς Έλληνες ποιητές. Στην ποίησή του εντοπίζουμε ιστορικά στοιχεία, τα οποία πολλές φορές αναμειγνύονται με το φανταστικό, ενώ εξέχουσα θέση κατέχουν και τα ηδονικά, αλλά και τα φιλοσοφικά ποιήματά του.

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης λοιπόν αποτελεί σίγουρα έναν εξαιρετικό ποιητή που μπορεί μέσα από την ποίησή του να “μιλήσει” στην καρδιά σου, ενώ κάθε φορά που θα διαβάζεις ένα ποίημά του θα έχει κάτι νέο να σου προσφέρει.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

2. Κωνσταντίνος Καρυωτάκης

Ο Κωνσταντίνος Καρυωτάκης αποτελεί μία σημαντική ποιητική προσωπικότητα της δεκαετίας του ’20. Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από απαισιοδοξία, μελαγχολία και τάσεις αυτοκαταστροφής- αισθήματα τα οποία πήγαζαν από τις άσχημες συνθήκες που έβλεπε και βίωνε εκείνη την εποχή.

Ο ίδιος αποτέλεσε ουσιαστικά τον “ηγέτη” της “γενιάς του ’20”, αλλά κατά τη διάρκεια της ζωής του έζησε ουσιαστικά στο περιθώριο, δουλεύοντας ως δημόσιος υπάλληλος και χωρίς να αναγνωρίζεται το έργο του. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των συγχρόνων του ο Καρυωτάκης επηρέασε και την επόμενη γενιά ποιητών, τη λεγόμενη γενιά του ’30, ενώ ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από αξιόλογους μουσικοσυνθέτες.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2 
 2 
 2 
 2