4 Έλληνες ποιητές που δε γίνεται να μη διαβάσεις μία φορά στη ζωή σου
Μερικοί Έλληνες ποιητές που σημάδεψαν με την γραφή τους την ελληνική διανόηση...

3. Κωστής Παλαμάς

Ο Κωστής Παλαμάς ήταν ένας από τους σημαντικότερους ποιητές και διανοητές της σύγχρονης Ελλάδας. Ο Κωστής Παλαμάς έχει αφήσει πίσω του πλούσιο υλικό ως παρακαταθήκη στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική διανόηση. Ο ίδιος δέσποζε στους πολιτιστικούς κύκλους της εποχής του, ενώ βοήθησε στη δημιουργία και την ανάπτυξη της ελληνικής συνείδησης.

Αν και είναι λοιπόν αρκετά παλιός και τα ποιήματά του είναι μακροσκελής, αξίζει το χρόνο σου, αφού ήταν σημαντικός παράγοντας του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

4. Διονύσιος Σολωμός

Ο Διονύσιος Σολωμός θεωρείται από πολλούς ο εθνικός μας ποιητής, καθώς ήταν αυτός που ουσιαστικά έγραψε το ποίημα που έμελλε να μελοποιηθεί και να γίνει ο εθνικός μας ύμνος. Βέβαια, πολλοί αντικρούουν αυτή τη θεωρία επειδή ο Διονύσιος Σολωμός δεν αφιέρωσε όλο του το έργο στην εθνική ποίηση, αλλά ένα μικρό μέρος αυτής.

Όπως και να έχει αποτελεί τον ποιητή που κρύβεται πίσω από τον εθνικό μας ύμνο, ενώ η γραφή του αποτελεί ένα κομψοτέχνημα λόγου και έκφρασης, που αξίζει να ανακαλύψεις.

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη ποιητές που αξίζουν το χρόνο μας, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Ρίτσος και ο Γιώργος Σεφέρης τη λεγόμενης γενιάς του ’30. Ωστόσο, εμείς επιλέξαμε να επικεντρωθούμε σε πιο μακρινές εποχές που ίσως μερικές φορές να φαίνονται απόμακρες, αλλά εν τέλει παραμένουν πάντα επίκαιρες και μπορούν πάντα να μας προσφέρουν κάτι νέο.

Δείτε επίσης: 4 βιβλία που θα σε “μυήσουν” στην ελληνική ποίηση

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2 
 2 
 2 
 2