Πρωτομαγιά 2020: Ποια μέρα
Πρωτομαγιά 2020: Πότε πέφτει η επόμενη αργία - Τριήμερο ενόψει

Πρωτομαγιά 2020:

Με τις αργίες του Πάσχα να φτάνουν πλέον σταδιακά στο τέλος τους, πολλοί αναρωτιούνται για το πότε πέφτουν οι επόμενες αργίες και τριήμερα.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πως οι επόμενες αργίες δεν αργούν να φτάσουν, καθώς έρχεται σε λίγο καιρό και η Πρωτομαγιά 2020.

Πρωτομαγιά 2020: Ποια μέρα πέφτει φέτος;

Συγκεκριμένα, η Πρωτομαγιά 2020, η οποία αποτελεί υποχρεωτική αργία, «πέφτει» φέτος ημέρα Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί θα έχουν ένα νέο τριήμερο, ώστε να ξεκουραστούν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα τι θα ισχύει μέχρι τότε αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του νέου κορωνοϊού.

Αμοιβή εργαζομένων την Πρωτομαγιά 2020:

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες, ωστόσο, με απόφαση του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας, χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας, βάσει του άρθρου 1 του Α.Ν. 380/68.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας, όπως π.χ. επιχειρήσεις στον τομέα υγείας, τουρισμού, συγκοινωνίας, εργοστάσια συνεχούς λειτουργίας κλπ.

Ειδικότερα:

Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση.

Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.

Οι επόμενες αργίες, μετά την Πρωτομαγιά 2020:

-Αγίου Πνεύματος: 8 Ιουνίου, Δευτέρα

-Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου, Σάββατο

-Εθνική επέτειος του «Όχι»: 28η Οκτωβρίου, Τετάρτη

-Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου, Παρασκευή

-Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων: 26 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο.

Αγίου Γεωργίου 2020: Πότε γιορτάζει φέτος ο Γιώργος και η Γεωργία;

αργίες 2019

Ο Άγιος Γεώργιος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους Αγίους της χριστιανοσύνης και η γιορτή προς τη μνήμη του, σε αντίθεση με τον εορτασμό άλλων Αγίων της Ορθοδοξίας, δεν τιμάται πάντα την ίδια ημέρα του χρόνου, καθώς πρόκειται για κατά περίπτωση κινητή γιορτή.

Η γιορτή για τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου πέφτει παραδοσιακά στις 23 Απριλίου, ωστόσο, αν η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πριν από τον εορτασμό του Πάσχα, η εορτή μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

Η αλλαγή αυτή κάθε χρόνο ενδέχεται να προκαλεί σύγχυση ως προς το πότε ευχόμαστε σε φίλους και συγγενείς, Γιώργους ή Γεωργίες.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί οι γιορτές που πέφτουν μέσα στη Σαρακοστή ή και τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως αυτές του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Μάρκου, μετατίθενται στην Κυριακή πριν από αυτές ή την εβδομάδα της Διακαινησίμου, την εβδομάδα δηλαδή μετά την Κυριακή του Πάσχα. Αυτό συμβαίνει επειδή η περίοδο της Σαρακοστής από Κυριακή απόγευμα μέχρι Παρασκευή πρωί, θεωρείται περίοδος πένθους για τους πιστούς.

Επομένως, δεν μπορούν να γίνονται εορτασμοί.

Αγίου Γεωργίου 2020: Πότε πέφτει φέτος η γιορτή;

Φέτος, λοιπόν, που το Πάσχα πέφτει νωρίς, στις 19 Απριλίου 2020 (χτες), ο Άγιος Γεώργιος θα τιμηθεί κανονικά στις 23 Απριλίου 2020.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο προστάτης Άγιος του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας.

Λόγω και της ιδιότητας του ως στρατιωτικός, είναι πολλές οι διηγήσεις και οι ιστορίες που έχουν γραφτεί για τη ζωή του. Η πιο γνωστή ίσως από αυτές, που αναπαρίσταται και στις περισσότερες αγιογραφικές του απεικονίσεις, είναι αυτή που μιλάει για το φόνο του δράκοντα και της σωτηρίας της βασιλοπούλας.

Όπως αναφέρει η διήγηση αυτή, ο δράκοντας αυτός φυλούσε το νερό μιας πηγής κοντά στη Σιλήνα στη Λιβύη και το άφηνε να τρέχει μόνον όταν έβρισκε κάποιον άνθρωπο να φάει. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκοντα. Ολόκληροι στρατοί είχαν αντιταχθεί με αυτό το τέρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο κλήρος έφερε και τη σειρά της βασιλοπούλας, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος φονεύοντας το δράκο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορωνοϊός – Σύψας: Τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές διακοπές – Μέτρα και στις παραλίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;