4 τρόποι για να μείνεις οργανωμένος όσο μένεις στο σπίτι
Αν ακολουθήσεις αυτά τα tips θα καταφέρεις να μείνεις οργανωμένος ακόμα και αν δουλεύεις από το σπίτι.

Το να μένεις σπίτι και να δουλεύεις ταυτόχρονα ή να παρακολουθείς τα μαθήματα σου, δεν είναι καθόλου εύκολο. Μπορείς εύκολα να χάσεις την προσοχή σου και να ασχοληθείς με άλλα πράγματα ή να ασχοληθείς πολύ περισσότερο από ότι χρειάζεται.

Γι αυτό πρέπει να είσαι πλήρως προετοιμασμένος και να έχεις στο μυαλό σου ένα πλάνο οργάνωσης. Να ξέρεις τι πρέπει να γίνει, πότε και πόση ώρα θα σου πάρει.

Εμείς σου έχουμε μερικά tips για να μείνεις οργανωμένος τώρα που μένεις σπίτι!

1. Κάνε το πλάνο της ημέρας σου

Όπως και στη δουλειά είχε ένα πλάνο για το τι πρέπει να κάνεις κάθε μέρα, ποιους στόχους πρέπει να πετύχεις και ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν, έτσι και στη δουλειά από το σπίτι πρέπει να έχεις ένα πλάνο. Όταν σηκωθείς, λοιπόν, το πρωί, γράψε σε ένα τετράδιο το πλάνο της ημέρας σου. Όλα αυτά που θέλεις να κάνεις. Τους στόχους και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Μπορείς, επίσης, να βάλεις και χρονικό περιθώριο για να μην ξεφύγεις και δουλέψεις υπερωρίες!

2. Απομονώσου 

Όσο είναι δυνατόν!

Και για να δουλέψεις σωστά, αλλά και για να διαβάσεις, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να απομονωθείς. Δυστυχώς, η οικογένεια δεν είναι πάντα ήσυχη και δεν καταλαβαίνει πάντα ότι εσύ έχεις να κάνεις κάτι ενώ αυτοί μπορεί να μην έχουν τίποτα.

Οπότε, προσπάθησε να τους δώσεις να καταλάβουν ότι διαβάζεις/ δουλεύεις, ή κλείσε την πόρτα του δωματίου σου για να δείξεις ότι για κάποια ώρα πρέπει να είσαι απομονωμένος!

3. Να έχεις μία ρουτίνα

Η ρουτίνα θα σε βοηθήσει να μπεις σε ρυθμούς καθημερινότητας όπως πριν. Τότε, που έβγαινες έξω και πήγαινες στη σχολή ή στη δουλειά σου.

Ξύπνα το πρωί, πλύσου, φτιάξε πρωινό και ετοιμάσου όπως θα ετοιμαζόσουν για να βγεις από το σπίτι. Δεν εννοώ να ντυθείς, αλλά να κάνεις όλα τα πράγματα που έκανες και πριν. Θα δεις ότι αν μείνεις πιστός στη ρουτίνα σου, θα μπεις σε έναν ρυθμό που δε θα σου φαίνεται τόσο παράταιρος όσο πιστεύεις.

4. Προσπάθησε να τελειώνεις στην ώρα σου

Είναι εύκολο από το σπίτι να παρασυρθείς και να δουλέψεις περισσότερη ώρα από ότι πρέπει. Ή να διαβάσεις πολύ περισσότερο από ότι θα μπορείς σε μία μέρα.

Όπως λένε και οι αρχαίοι, παν μέτρον άριστον! Οπότε, προσπάθησε να τα κάνεις όλα με μέτρο. Δε θα έχεις κάθε μέρα την ίδια διάθεση για να κάνεις πράγματα (και είναι λογικό). Το να πέφτεις μία μέρα με τα μούτρα στη δουλειά, δε θα σου κάνει καλό γιατί την επόμενη ημέρα θα είσαι εξαντλημένος και δε θα έχεις διάθεση για τίποτα.

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: 4 τρόποι για να συνεχίσεις την αναζήτηση δουλειάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;