Κορωνοϊός: 4 τρόποι για να συνεχίσεις την αναζήτηση δουλειάς
Μερικές συμβουλές για εσένα που αναζητάς δουλειά εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει χτυπήσει τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μετατρέποντας την Ευρώπη σε επίκεντρο της πανδημίας. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μέτρα, τα οποία όπως είναι φυσικό έχουν επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία προκαλώντας ανησυχία κυρίως στα άτομα που αναζητούσαν δουλειά ακόμη και πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Αν ανήκεις σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, μην πανικοβάλλεσαι! Παρακάτω σού έχουμε 4 τρόπους για να συνεχίσεις κανονικά την αναζήτηση δουλειάς, όσο μένεις σπίτι, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι ο εγκλεισμός κάποια στιγμή θα σταματήσει και όλοι θα συνεχίσουμε την ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω 4 τρόπους για να συνεχίσεις την αναζήτηση εργασίας εν μέσω κορωνοϊού -και γιατί όχι;- να βγεις νικητής/νικήτρια!

1.Αρχικά…

Μην σταματήσεις να κάνεις αιτήσεις σε δουλειές που σε ενδιαφέρουν, επειδή φοβάσαι ότι δεν θα προχωρήσουν σε προσλήψεις ή ότι θα σε αναγκάσουν να δουλεύεις με φυσική παρουσία στο γραφείο. Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων μπορεί να αναβληθεί λίγο λόγω αναπροσαρμογής του υφιστάμενου προσωπικού στις νέες συνθήκες εργασίας (τηλεργασία).

Σχετικά με το θέμα της φυσικής παρουσίας το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι είτε να μπορείς να δουλέψεις εξ αποστάσεως και απλώς να μην έχει γίνει update στην αγγελία, ενώ αν η φυσική παρουσία είναι υποχρεωτική να ξεκινήσεις, όταν οι συνθήκες και τα μέτρα προστασίας το επιτρέψουν. Οπότε σε κάθε περίπτωση συνέχισε να στέλνεις το βιογραφικό σου μαζί με τη συνοδευτική σου επιστολή!

2.Γνώρισε κόσμο

Και όχι δεν εννοούμε να αρχίσεις τις άσκοπες βόλτες, αφού όπως έχεις καταλάβει και ελπίζουμε να εφαρμόζεις #μένουμεσπίτι. Παρ’ όλα αυτά τώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο μένουν εντός του σπιτιού τους, ενώ πολλοί δουλεύουν από αυτό, υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση σε online communities.

Μπορείς λοιπόν να αξιοποιήσεις αυτή την τάση προς όφελός σου, προκειμένου να γνωρίσεις άτομα και να δημιουργήσεις κατά κάποιο τρόπος μόνος/μόνη σου ευκαιρίες στον εαυτό σου μέσω καλού networking.

3. Ηλεκτρονικές συσκευές

Όπως προαναφέρθηκε οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο πλέον βρίσκονται σε καραντίνα με πολλούς μάλιστα να δουλεύουν κανονικά εν μέσω αυτής. Συνεπώς, αν είχες συνηθίσει να σού παίρνουν συνέντευξη σε ένα γραφείο, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς και να συνηθίσεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές.

Η αρχική απάντηση λοιπόν θα είναι σίγουρα με email, ενώ η συνέντευξη θα γίνει σίγουρα μέσω τηλεφώνου ή video call. Για αυτό το λόγο θα ήταν καλό να έχεις εγκαταστήσει χρήσιμες εφαρμογές και στο λάπτοπ και στο κινητό σου, όπως το Skype, αλλά και να έχεις διαμορφώσει τον κατάλληλο χώρο για μία συνέντευξη.

4. Τέλος…

Το σημαντικότερο είναι η ψυχολογία. Για αυτό το λόγο πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Μίλησε με φίλους και φίλες, κάνε διαλογισμό, δες αγαπημένες σειρές και γενικώς κάνε κάποια πράγματα που σε ευχαριστούν. Όπως και να έχει όμως συνέχισε να κάνεις αιτήσεις για δουλειά και μην σε παίρνει από κάτω. Δυστυχώς όλοι περνάμε αυτή την κρίση, αλλά κάποια στιγμή θα την ξεπεράσουμε!

Δείτε επίσης: Τηλεργασία λόγω κορωνοϊού: 4 συμβουλές για να κάνεις πιο διασκεδαστική την δουλειά από το σπίτι

3 συμβουλές για σένα που ψάχνεις δουλειά μέσω διαδικτύου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
45'
2 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
45'
1 - 1
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;