Μπορεί ο κορωνοϊός να μας κρατάει όλους μέσα, αλλά η άνοιξη έχει έρθει. Και ως συνήθως όταν έρχεται η Άνοιξη, όλοι αναζητάμε κρύο καφέ– συνήθως φρέντο ή φραπέ (για τους πιο παραδοσιακούς).
Τώρα που όμως έχουμε λίγο χρόνο, ίσως ήρθε η στιγμή να πειραματιστούμε και να φέρουμε κάτι από Βιετνάμ στην καθημερινή μας ζωή.
Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείς να φτιάξεις βιετναμέζικο καφέ!
Υλικά
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 ml δυνατό εσπρέσο ή καφέ φίλτρου
- τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τον κρόκο αυγού με το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λευκή, αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε σε ψηλό ποτήρι τον εσπρέσο, κρατώντας 2 κ.σ. στην άκρη για την επικάλυψη. Προσθέτουμε το μείγμα αυγού και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο εσπρέσο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: mamapeinao.gr
Δείτε επίσης: Φτιάξε κι εσύ cappuccino ΧΩΡΙΣ μηχανή στο σπίτι!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
15-02-2024
Νέα Σμύρνη
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Βούλα