Μια ειδικός εξηγεί τι σημαίνει
Η κοινωνική επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, Carolyn Cannuscio, αναλύει την επίκαιρη έννοια της "κοινωνικής απόστασης"

Τι σημαίνει “κοινωνική απόσταση – απομάκρυνση”, που ακούμε συνέχεια τον τελευταίο καιρό;

Σύμφωνα με την κοινωνική επιδημιολόγο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, Carolyn Cannuscio, αυτό που ονομάζουμε “κοινωνική απόσταση” είναι η φυσική απομάκρυνση τους ενός από τον άλλον και είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιβραδύνει κανείς την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19, συμβάλλοντας στο να σωθούν ζωές στην κοινότητα που κατοικούμε.

Σύμφωνα με την ίδια, η “κοινωνική απόσταση” συνίσταται επίσης στο να φεύγουμε από το σπίτι όσο το δυνατόν λιγότερο, διατηρώντας απόσταση έξι μέτρα μακριά από άλλους και γενικά περιορίζοντας την προσωπική κοινωνική επαφή.

Ωστόσο, οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορεί να είναι σχετικά ασαφείς και συγκεχυμένοι, πράγμα που γεννά ορισμένες απορίες και ερωτήσεις: Για παράδειγμα, μπορείς να καλέσεις φίλους για δείπνο ή να επισκεφτείς συγγενείς; Μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο, αν φοράς μάσκα προσώπου και πολλά άλλα.

Στην ερώτηση για το πόσο θα κρατήσει αυτή η «κοινωνική απόσταση», η Carolyn Cannusci απαντά ότι προς το παρόν δεν μπορεί να δώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αν και θα το ήθελε, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμη. 

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια, η πρακτική της κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά αποτελεί τον καλύτερο τρόπο που μπορεί ακολουθήσει ο καθένας μας, με απώτερο και κοινό σκοπό τη διατήρηση της δημόσιας υγείας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το Pornhub Premium διατίθεται δωρεάν σε όλο τον κόσμο για να μας γλιτώσει από τη μελαγχολία του εγκλεισμού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;