Δες πώς μπορείς να φτιάξεις μόνος σου μία λίγο διαφορετική σκορδαλιά.
Τι κι αν φέτος οι παρελάσεις ακυρώθηκαν, οι ταβέρνες είναι κλειστές και εμείς #μένουμεσπίτι λόγω κορωνοϊού, αλλά -εντάξει- μία σκορδαλιά για να συνοδέψει τον μπακαλιάρο μας μπορούμε να φάμε.
Τώρα μάλιστα που έχουμε και χρόνο μπορούμε να πειραματιστούμε λίγο αποφεύγοντας τα τετριμμένα και να φτιάξουμε σκορδαλιά with a… twist!
Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα!
Υλικά:
150 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
1/4 φλιτζ. λευκά αμύγδαλα
2 σκελίδες σκόρδο
90 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι λευκό
χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι
Διαδικασία:
- Σε μπολ μουλιάζουμε μπαγιάτικο ψωμί. Στη συνέχεια το πιέζουμε να στραγγίξει καλά και το τοποθετούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε αμύγδαλα, σκόρδο, αλάτι, χυμό λεμονιού και χτυπάμε να λιώσουν τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη σκορδαλιά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Αν χρειαστεί αραίωση, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο.
Πηγή: mamapeinao.gr
Δείτε επίσης:Γευστικότατο smoothie από μπανάνα και γιαούρτι για περισσότερη ενέργεια
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Αθήνα
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..