5 tips για να γυμναστείς με άνεση στο σπίτι σου!
Μερικά tips για να μπορέσεις να κάνεις τη γυμναστική στο σπίτι... παιχνιδάκι!

Η γυμναστική από το σπίτι είναι μία τελείως διαφορετική εμπειρία από αυτή που θα έχεις σε ένα γυμναστήριο ή αν κάνεις ένα άθλημα. Όμως, για σένα που τρέχεις όλη μέρα και δεν φτάνεις, είναι ότι πρέπει.

Μπορεί η καθημερινότητά σου να τρέχει πολύ γρήγορα, όμως, πρέπει να προσέχεις και το σώμα σου. Μόνο της η σωστή διατροφή δεν κάνει πολλά πράγματα, οπότε, πρέπει να βάλεις στη μέση και τη γυμναστική. Έστω ένα δεκάλεπτο την ημέρα! Κάτι για να ενεργοποιήσει τους μυς σου και να σου δώσει μία αίσθηση ευεξίας και χαράς.

Γι αυτό σου έχουμε μερικά tips για να ξεκινήσεις να κάνεις γυμναστική από το σπίτι!

1. Να έχεις χώρο

Συνήθως, το σαλόνι είναι η καλύτερη επιλογή για να γυμναστείς. Θέλεις χώρο για να μπορέσεις να έχεις ελευθερία κινήσεων και να μην δυσκολεύεσαι να εκτελέσεις τις ασκήσεις. Άλλες καλές επιλογές είναι η αυλή και η ταράτσα σου. Σε αυτά, όμως, θέλεις να έχεις και σύμμαχο τον καιρό. Οπότε, το σαλόνι είναι η καταλληλότερη λύση.

2. Παπούτσι ή χωρίς

Στο μυαλό μας η γυμναστική έχει συνδεθεί με τα sneakers μας και αθλητικές κάλτσες. Όμως, εφόσον είσαι μέσα στο σπίτι σου, μπορείς να κάνεις και γυμναστική ξυπόλυτος. Βοηθάει αρκετά στην ισορροπία. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν μόνο κάλτσες. Πρόσεχε! Γλιστράνε! Οπότε, είτε θα είσαι τελείως ξυπόλυτος, είτε θα βάλεις αθλητικά.

3. Στρωματάκι

Επειδή είναι λογικό στο σπίτι να μην έχεις τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου, οι περισσότερες ασκήσεις που θα κάνεις θα έχουν να κάνουν με το σώμα σου. Οπότε, θα χρειαστείς ένα στρωματάκι γυμναστικής. Αν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα χαλάκι ή μία πετσέτα. Εγώ προτιμώ την πετσέτα.

4. Βρες την καταλληλότερη γυμναστική για σένα

Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες βιντεάκια για γυμναστική και οδηγίες. Όμως, δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Αν είσαι αρχάριος θα πρέπει να κάνεις πιο χαλαρή γυμναστική, ενώ αν κάνεις καιρό γυμναστική, θα χρειαστεί να βρεις κάτι που να ταιριάζει με τους καινούριους στόχους που έχεις βάλει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, πάντως, είναι να συμβουλευτείς έναν γυμναστή, που θα σε βοηθήσει να φτάσετε σε εκείνο το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ σου.

5. Προθέρμανση/ Αποθεραπεία

Η προθέρμανση είναι must. Είτε πας γυμναστήριο, είτε κάθεσαι και κάνεις γυμναστική από το σπίτι. Αν δεν κάνεις προθέρμανση, τότε, σίγουρα θα πιαστείς. Οπότε, να έχεις στο μυαλό να τρέχεις επιτόπου για κανά πεντάλεπτο πριν ξεκινήσεις ή να κάνεις άλλες ασκήσεις προθέρμανσης και αποθεραπείας.

Δες ακόμα: Μένουμε Σπίτι και συνεχίζουμε την γυμναστική!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
23'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
23'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
5'
9 - 9
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
5'
7 - 5
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;