Κορωνοϊός: Η πρώτη σύλληψη για παραβίαση των μέτρων - Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου
Κορωνοϊός: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με πηγές, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην πρώτη σύλληψη για παραβίαση των μέτρων που έχουν θεσπιστεί για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, λοιπόν, το απόγευμα της Πέμπτης (12/03) συνελήφθη στα Ιωάννινα, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης , αφού, καθώς φαίνεται, δεν τήρησε τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό και έκανε μάθημα κανονικά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, οπότε οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία και σήμερα (13/03) αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Συνελήφθη χθες (12-03-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ηπείρου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας. Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης και για τουλάχιστον 14 ημέρες έκλεισαν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα – νηπιαγωγεία, σχολεία, ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια της χώρας, έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ αποφασίστηκε επίσης να κλείσουν όλα τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Τέλος, θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας ζήτησε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων σε περιπτώσεις, όπου διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορωνοϊός: Ποιες χώρες έχουν τα περισσότερα κρούσματα – Η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη

Κορωνοϊός: Από φυλάκιση έως ισόβια για όσους παραβιάζουν τους περιορισμούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
74'
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
81'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
0'
88 - 93
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;