Η Τσέλσι Μάνινγκ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στη φυλακή
Η πρώην αξιωματούχος του αμερικάνικου στρατού, Τσέλσι Μάνινγκ, νοσηλεύεται μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που επιχείρησε εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, όπου κρατείται στη Βιρτζίνια

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δικηγόροι της, η Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού και πληροφοριοδότρια των Wikileaks, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στη φυλακή, όπου κρατείται από τις αρχές του 2019.

Η πλέον 31χρονη κρατούμενη καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή πριν από ένα χρόνο, επειδή αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον των Wikileaks.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gizmodo, η Μάνινγκ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο και αναρρώνει, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ίδια χρησιμοποίησε επανειλημμένα τα σεντόνια του κρεβατιού της, στην προσπάθειά της να αυτοκτονήσει εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, όπου και κρατείται στη Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με την Dana Lawhorn, σερίφη της Αλεξάντρια: «Υπήρξε ένα συμβάν περίπου στις 12.11 μμ στο κέντρο κράτησης της Αλεξάντρια με την Τσέλσι Μάνινγκ. Αντιμετωπίστηκε καταλλήλως από το προσωπικό μας και η κα Μάνινγκ είναι ασφαλής».

Στη φυλακή από τον Μάρτιο του 2019

H Μάνινγκ είναι φυλακισμένη από τον Μάρτιο του 2019, όταν αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου που διερευνά την υπόθεση των Wikileaks και του ιδρυτή τους, Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο δικαστής Anthony Trenga έκρινε ένοχη την ακτιβίστρια και διέταξε τη φυλάκισή της, μαζί με την επιβολή προστίμου 1.000 δολαρίων την ημέρα για μη συμμόρφωση, ενώ μέχρι και σήμερα, το σύνολο του προστίμου που καλείται να πληρώσει η Μάνινγκ ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000 δολάρια, τα οποία η ίδια αδυνατεί να καταβάλει.

Η απόπειρα αυτοκτονίας και η παρεπόμενη νοσηλεία της, λαμβάνει χώρα τώρα, λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ακρόασή της την Παρασκευή 13/03, στην οποία η ίδια θα ζητούσε να δοθεί τέλος στις κυρώσεις της.

Σημειώνουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η πρώην αξιωματούχος επιχειρεί να αφαιρέσει τη ζωή της μέσα στη φυλακή, καθώς, όπως είχε δηλώσει η ίδια σε δημοσιογράφους τον περασμένο Μάιο, «Θα προτιμούσα να πεθάνω από την πείνα παρά να αλλάξω τη στάση μου σε αυτή την υπόθεση. Και όταν το λέω αυτό, κυριολεκτώ».

Η υπόθεση της Τσέλσι Μάνινγκ 

H Τσέλσι Μάνινγκ γεννήθηκε το 1987 ως Μπράντλεϊ Έντουαρντ Μάνινγκ. Η θητεία της στον αμερικανικό στρατό ξεκίνησε το 2007 και το 2009 κατετάγη στο Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας στο Ιράκ συνέλεξε περισσότερα από 700.000 απόρρητα αρχεία του αμερικανικού στρατού, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν το 2010 και το 2011 μέσα από τον ιστότοπο των WikiLeaks.

Η Chelsea Manning είχε καταδικαστεί για παράδοση απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων στον ιστότοπο των WikiLeaks.

Συνελήφθη τον Μάιο του 2010 και τον Αύγουστο του 2013 καταδικάστηκε σε 35 χρόνια κάθειρξη. Μετά το δικαστήριο, η ίδια δήλωσε ότι θέλει να ζει ως γυναίκα και ότι θέλει να προβεί σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου με το όνομα Τσέλσι Μάνινγκ.

Τον Ιανουάριο του 2017, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, της απένειμε χάρη, παραγράφοντας το υπόλοιπο της 35ετούς ποινής φυλάκισής της και τον Μάιο του ίδιου έτους η Μάνινγκ αποφυλακίστηκε, ενώ η αποφυλάκισή της χαιρετίστηκε από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;