Κορωνοϊός: Ολόκληρη η Ιταλία σε καραντίνα - «Κόκκινη ζώνη» παντού
Σε συναγερμό όλη η Ιταλία λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού

Δραματικές εξελίξεις στη γειτονική μας χώρα, Ιταλία, αφού η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει χτυπήσει “κόκκινο” συναγερμό, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να επεκτείνει τους έκτακτους περιορισμούς καραντίνας σε ολόκληρη την χώρα.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση έγινε χτες με τηλεοπτικό διάγγελμα του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε πως όλη η Ιταλία θα τεθεί υπό τις συνθήκες που επιβλήθηκαν μέχρι τώρα στη λεγόμενη «κόκκινη ζώνη» στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, θέτοντας ολόκληρη τη χώρα σε καραντίνα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και απαγορεύοντας δημόσιες συγκεντρώσεις.

Όπως προανήγγειλε ο ίδιος:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι”» […] «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες».

Μέτρα στην Ιταλία:

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Απρίλιο, ενώ οι ιταλικές αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στο έθνος χωρίς σοβαρούς λόγους.

Ο Κόντε ανακοίνωσε επίσης την ακύρωση σε όλα τα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, ωστόσο, θα παραμείνουν σε λειτουργία, με τα νέα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης, 10.03.2020, όσο ο κορωνοϊός σαρώνει την γειτονική χώρα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα μέτρα θα προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, ενώ νωρίτερα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα.

463 θάνατοι – 9172 νέα κρούσματα στην Ιταλία:

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι και 1797 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ιταλία ανήλθαν σε 9172 και οι θάνατοι στους 463.

Όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος, πρόκειται για μια αύξηση 66 θανάτων μέσα σε μόλις μια μέρα!

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από Ελλάδα προς Βόρεια Ιταλία

Μετά το ξέσπασμα του νέου κορωναϊού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών, οπότε, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε σήμερα την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία ως μέτρο πρόληψης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας:

«Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto)».

«Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς θεατές ο αγώνας Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 5 νέα κρούσματα – 89 συνολικά

ΟΑΕΔ: Κλειστές υπηρεσίες λόγω κορωνοϊού – Τα 2 προγράμματα που αναστέλλονται

Κορωνοϊός: Κλείνει το Deree για 48 ώρες – Εντοπίστηκε κρούσμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;