Κορωναϊός - Ελλάδα: Τρία τα κρούσματα - Θετικός και ο γιος της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη
Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού στην Ελλάδα - Το τρίτο κρούσμα είναι μία γυναίκα στην Αθήνα

Τρία συνολικά τα κρούσματα του Κορωναϊού στην Ελλάδα.

Μετά τη γυναίκα που εντοπίστηκε χτες θετική στον Κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη, οι υγειονομικές αρχές στη συμπρωτεύουσα έχουν τεθεί σε συναγερμό, καθώς είναι θετικό στον κορωνοϊό και το παιδί της 38χρονης.

Η 38χρονη είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, ενώ υπάρχει και τρίτο θετικό κρούσμα, το οποίο είναι επίσης μια γυναίκα, από την Αθήνα, που είχε ταξιδέψει επίσης στην Ιταλία και τώρα είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικό στον κορωναϊό, ενώ είχε πάει κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του και μόνο την Τετάρτη έμεινε σπίτι.

Υπενθυμίζουμε ότι με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους κλειστό, σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

Πρόκειται για το σχολείο, στο οποίο πήγαινε το παιδί της 38χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε χθες θετική στον κορωναϊό, μετά από ταξίδι της στη Βόρεια Ιταλία.

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές υποχρεώσεις και την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα του κορωναϊού.

Από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε χθες (Τετάρτη 26/02), ότι η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

Το παιδί της γυναίκας που βρέθηκε θετική στον ιό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και η μητέρα του είναι σε απομόνωση.

Όπως έχει γίνει γνωστό είναι σε καλή κατάσταση και παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα, όπως και η μητέρα του.

Με δική της πρωτοβουλία και ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνουν οι υγειονομικές αρχές, επικοινώνησε πρώτα τηλεφωνικώς με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και στη συνέχεια πήγε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό).

Προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού αποφασίστηκε με εντολή του υπουργείου Υγείας:

– Ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

– Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε, αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

Τέλος, επειδή πέρασε από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά την επιστροφή της από το Μιλάνο, έχουν δοθεί ήδη συστάσεις σε όσους την συνάντησαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παρακολουθήσουν επισταμένως την υγεία τους. Επίσης αποφασίστηκε απολύμανση όλων των χώρων του Δημαρχείου και λοιπών υπηρεσιών του δήμου.

Δείτε ακόμα:

Κορωναϊός: Νέο ύποπτο κρούσμα στην Καρδίτσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;